U Mačvnanskom Pričinoviću, na iskraju sela gde je Dragan živeo sa majkom Marijom i danas meštani ne mogu da veruju šta se dogodilo u jednom danu kada su i majka i sin tragično okončali svoj život.

Naime, Marija Matić (65) i njen sin Dragan ubili su se u istom danu. Dragan, kada je zatekao majku obešenu u poljskom toaletu presekao je sebi vene. Preminuo je na putu do bolnice.

– On je po povratku iz Beograda, nakon razvoda bio jako povučen u sebe. Ne mogu da verujem da je digao ruku na sebe – priča jedan od komšija za „Blic“.

Sled događaja, prema priči meštana bio je takav da se majka obesila u poljskom toaletu iz sada neutvrđenih razloga, a sin, kada je zatekao nesrećnu ženu, odlučio da sebi oduzme život.

– Mi smo čuli da je hitna došla i ukazala mu pomoć, ali je izgleda bilo prekasno pa je i on do bolnice preminuo – pričaju meštani.

Prema priči suseda, Dragan se nakon razvoda iz Beograda vratio u Šabac i bio je jako povučen.

Bila je to, kažu, čestita porodica pa niko ne zna šta je razlog nesreće kakva se ne pamti u ovom kraju.

– Nemojte me ništa pitati. Strašno je što se dogodilo. To su bili dobri ljudi, nemam pojma šta bi mogao da bude razlog – priča jedan od komšija.

Mnogo se nagomilalo tuge u ovoj porodici, jer je Matija ostala bez supruga, a Dragan bez oca koji je umro. Međutim, i sada je nejasno šta je uzrok nesreće u kojoj su u istom danu utihnula dva života.

Majka ostavila oproštajno pismo

Pre tragedije, kako nezvanično saznajemo, oni su prodali pet hektara zemlje i odselili se u Beograd, gde su živeli neko vreme, a onda su se vratili u rodno mesto.

Prema nezvaničnim informacijama, majka je najavljivala samoubistvo, i za sobom je ostavila oproštajno pismo.

Majka i sin živelii su veoma skromno, od njene peznije od oko 15.000 dinara, dok sin nije nigde radio.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/ 309-309 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra „Srce“ od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.

Autor: M.Č.G.

Foto: Rade Prelić

Izvor: Blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име