Danas je u Lipolistu održan 27. Festival cveća „Ruže Lipolista“, pod pokroviteljstvom Grada Šapca, uz podršku mesne zajednice i u organizaciji Turističke organizacije grada. Na ovoj, po mnogima, najmirisnijoj turističko – privrednoj manifestaciji Srbije, pored 20 izlagača iz cele zemlje bio je organizovan i „Cvetni bazar starih i umetničkih zanata“ na kojem je 20 zanatlija i hobista predstavilo svoj rad i umeće.

Manifestacija je danas otpočela himnom festivala „Ruže Lipolista“, a otvorio ju je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić. On je na bini u dvorištu OŠ „Vojvoda Stepa“ pozdravio sve prisutne i poželeo im dobrodošlicu.

„Zadovoljstvo je otvoriti centralni festival cveća ‘Ruže Lipolista’ i biti na čelu Grada koji je pokrovitelj ovako značajne manifestacije najmirisnijeg sela u Srbiji, poznatog po proizvodnji ruža. Lepo je videti da je Lipolist bogat ponudom cveća i da je ova manifestacija okupila veliki broj ljubitelja ovih biljaka“, rekao je gradonačelnik Pajić.

Dodao je da ovo nije samo turistička, nego pre svega privredna manifestacija.

„Festival je prilika za sve ljude koji se bave uzgajanjem cveća da na najlepši način promovišu i pokažu to što godinama rade. U Lipolistu smo videli mladost i iskustvo, mnogo ljudi koji su došli da posete štandove i pogledaju bogat program kulturno – umetničkih društava grada. Grad Šabac je podržao ovaj Festival i siguran sam da će ga u godina koje dolaze još snažnije podržati. To je jedna manifestacija koja je zaživela i postala brend Grada Šapca, a siguran sam da će tako i ostati“ istakao je gradonačelnik.

Posetioci su imali priliku da uživaju u višesatnom bogatom kulturno–umetničkom programu na kom su nastupili KUD “Abrašević“ i COKT „Jevrem Obrenović“. Tradicionalno su uručene nagrade najuspešnijim učesnicima 27. festivala cveća „Ruže Lipolista“.

Foto: grad Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име