Home Sport Tokio 2020: Sebić osvojio bronzu!

Tokio 2020: Sebić osvojio bronzu!

0
Tokio 2020: Sebić osvojio bronzu!

Srpski strelac Milenko Sebić osvojio je bronzanu medalju u disciplini 50 metara puška trostav na Olimpijskim igrama u Tokiju! To je prva medalja u istoriji Srbije u toj disciplini u muškoj konkurenciji.

To je ukupno peta medalja za Srbiju u Tokiju, a druga u streljaštvu, posle srebra Damira Mikeca. U tekvondou je zlatna bila Milica Mandić, a bronzana Tijana Bogdanović, dok su i basketaši uzeli bronzu.

Bilo je izuzetno uzbudljivo. Milenko Sebić je bio u vrhu u prve dve serije u klečećem položaju, ali je potom usledio pad, pa je sa Hegom bio oko pete-šeste pozicije dobar deo takmičenja, kroz ceo ležeći stav i dobar deo stojećeg.

Međutim, onda su usledila dva velika kiksa direktnih konkurenata: Ščerbatsevič, koji je dugo bio na mestu koje donosi medalju, napravio je niz kikseva, jedan pucanj od 6,6. Dalje, Sergeju Kulišu upisana je jedna nula, jer nije u datom vremenskom roku ispalio hice, što je dotad sjajnog Ukrajinca poslalo na dno.

Njih dvojica prvi su ispali, posle dve serije u stojećem stavu. Zatim su usledile eliminacije (posle svakog pucnja, otpadao je najlošije plasirani), Hrvati Gorša i Maričić bili su daleko, tako da je bilo jasno da se Sebić sa Hegom bori za bronzu.

Ključnu prednost Sebić je stekao u prvom eliminacionom pucanju: pogodio je 10,5, krug više od direktnog rivala, i do kraja je tu prednost sačuvao. Nije drama izostala, u direktnu borbu za bronzu Sebić je ušao sa 0,7 krugova prednosti, da bi obojica otpucali 10,0 u tom pokušaju.

Šanse za nešto više nije bilo, jer je zaostatak za vodećim tandemom bio veliki: zlatnu medalju osvojio je Džangdžong Džang sa 466 krugova, što je svetski i olimpijski rekord, dok je srebro uzeo Sergej Kamenskij iz Rusije sa 464,2 kruga.

Autor: Redakcija MZR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here