Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju!

U meču poslednjeg, 3. kola uvodne faze, nadmetanja po grupama, naše „kraljice“ su savladale Južnu Koreju sa 65:61 i tako izborile drugo mesto u grupi.

S kim će igrati u četvrtfinalu, biće poznato kada se okončaju nadmetanja i u ostalim grupama.

Detalj sa meča u kome je ženska košarkaška reprezentacija Srbije igrala sa Južnom Korejom
Detalj sa meča u kome je ženska košarkaška reprezentacija Srbije igrala sa Južnom Korejom

Počelo je kao u snu, sjajnom odbranom, vođstvom od 9:1, pa 13:3, pre nego što su, nakon čak deset promašenih šuteva od starta, Južnokorejke uspele da daju prvi koš iz igre. Ali, već tada je bilo jasno: biće mnogo teže nego sa nekim „klasičnim ekipama“, jer je ovaj suparnik igrao nesvakidašnje – ili se do besvesti šutira s distance, ili se forsira snažni centar Park.

I, delovalo je na 25:15, pa 34:24 početkom druge deonice, sve to ide kako treba, jer je odbrana bila na visokom nivou, i to tolkom da su rivalke šutirale, sve ukupno, sa samo 17 odsto uspešnosti iz igre.

Međutim, ono što Južna Koreja nije uspevala preciznošću, jeste vrlo agresivnom igrom, pa se dešavalo i da se dvaput za sekund laktom udari u bubrege Jelena Vasić, koja je zaplakala od bolova i propustila poslednji minut druge deonice, a dešavali su se i snažni „zagrljali“ u reketu.

Detalj sa meča u kome je ženska košarkaška reprezentacija Srbije igrala sa Južnom Korejom
Detalj sa meča u kome je ženska košarkaška reprezentacija Srbije igrala sa Južnom Korejom

U fizički vrlo izazovnom, a taktični skroz atipičnom duelu, Marina Maljković je pokušala da presingom po celom terenu parira suparnicama, tražeći pritom petorku koja bi mogla da se rezultatski „odlepi“. A to našima nikako nije išlo, jer se i pored nekoliko izvrsnih poteza često grešilo, sve više promašivalo, pa i ne čudi što se prednosti istopila na 40:37 sredinom treće deonice, kada je šut počeo da „sluša“ Južnu Koreju, koja je potom trojkom i izjednačila.

Srpske košarkašice su potom malo stabilizovale svoju igru, pre svega u odbrani pod košem, pa su počele da grade prednost koja je narasla na 53:46. Međutim, u tom, 33. minutu, Južna Koreja je dala pet poena za 10 sekundi. Trojku je naime, ubacila razigrana Džihjun Park, uz faul koji se desio pod našim košem, a onda su igračice iz Azije brzo uvele loptu u igru i preko istog strelca došle na „-2“, 53:51, da bi nedugo zatim i povele sa tri razlike – 61:58.

Ipak, u dramatičnoj završnici, skok u napadu je „proradio“, a naročito Jelena Bruks, koja je košem „iza glave“, dok je bila faulirana, donela 65:61 Srbiji, od čega se suparnice nisu opravile u poslednjem minutu.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.