Home Vesti Lokalne vesti Teški kamioni uništitelji puteva i kuća u Mačvi: Put nosivosti 5 tona omiljena ruta „teškaša“

Teški kamioni uništitelji puteva i kuća u Mačvi: Put nosivosti 5 tona omiljena ruta „teškaša“

0
Teški kamioni uništitelji puteva i kuća u Mačvi: Put nosivosti 5 tona omiljena ruta „teškaša“

Godinama unazad, od kako je asfaltom spojen put između Radenkovića i Banovog Polja kamioni sa teretom težine i preko 50 tona bruto danonoćno i bezbrižno krstare deonicom Noćaj – Banovo Polje. Meštani tri Mačvanska sela nisu ni slutili koliko im štete može naneti par kilometara asfaltiranja. Umesto olakšanja koja donosi modernizacija putne infrastrukture, građanima koji žive u gorenavedenim selima asfaltiranje je donelo probleme za koje nisu ni mogli pomisliti da će do njih doći.

Vozači teških kamiona koji prevoze agregat sa reke Drine do krajnjeg odredišta, mahom u Vojvodini, koriste put preko Banovog Polja i Radenkovića, jer je trasa brža i kraća nego da voze putem koji je namenjen za vozila sa većom dozvoljenom nosivosti, regionalni put za Bogatić.

Oznaka dozvoljene nosivosti na ulasku u Radenković

Dozvoljena nosivost kroz Radenković je 12 tona, a od odvajanja puta za Banovo Polje, pa sve do centra tog sela je 5 tona. U nekoliko navrata smo ukazivali na bahatost vozača. Policija je nakon našeg pisanja uglavnom dolazila u Banovo Polje da kontroliše saobraćaj, ali, baš kada policajci stignu u selo, od kamiona ni traga ni glasa. Verovatno pri zapošljavanju u autoprevozničke firme koje saobraćaju ovom trasom najbitnije je da imate neverovatnu intuiciju, kako bi osetili kada će policija biti na određenoj lokaciji, gde je kretanje kamiona strogo zabranjeno, prema postavljenim saobraćajnim znacima. Policija, kad vidi da nema kamiondžija, da bi opravdala dolazak na teren reši da kazni po kojeg meštanina koji učestvuje u saobraćaju sa neispravnom signalizacijom na traktoru. I tako godinama.

Mnoge kuće su oštećene od vibracija koje kamioni sa teškim teretom proizvode. Meštani su nezaštićeni i nemaju kome da se obrate za pomoć. Od pisanja po raznim portalima nema vajde, čak štaviše, oni koji pišu o ovakvim i sličnim problemima građana mogu biti u problemu.

Ima li kraja bahatosti i može li policija da odradi svoj posao kako treba? Sigurno može, ali……

Autor: Redakcija MZR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here