Home Društvo Tadić: Naravno da mogu da pobedim Vučića na predsedničkim izborima

Tadić: Naravno da mogu da pobedim Vučića na predsedničkim izborima

0
Tadić: Naravno da mogu da pobedim Vučića na predsedničkim izborima

„Po ko zna koji put deo opozicije je, nažalost, ponovo srušio ideju jedinstva i odbio svaki predlog saradnje u poslednjih godinu dana. Međutim, uvek smo pobeđivali u okolnostima u kojima većina u tu pobedu nije verovala. Pobeda je uvek moguća“, poručio je lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

On je, gostujući na televiziji Euronews, rekao da nije video nikoga ko je u svom političkom životu priznao svoje greške na način na koji je on to uradio.

„Ogromne sam greške priznao, ogromne kadrovske greške, imao sam određene greške i sa aspekta jasne i spoljne politike i unutrašnje politike, ali ja sam o tome govorio hiljadu puta“, rekao je Tadić.

Na pitanje da li bi mogao da pobedi Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, Tadić je odgovorio: „naravno da mogu“.

Odgovarajući na pitanje zašto to do sada nije uradio, lider Socijaldemokratske stranke rekao je zato što je „preuzeo drugačiju ulogu“.

„Moja uloga nije bila da ja budem vodeća ličnost u opoziciji“, dodao je Tadić i podsetio da je želeo da se povuče sa mesta predsednika Demokratske stranke, koja je tada postajala opoziciona.

„U tom trenutku Demokratska stranka pokazuje nameru, vođena od (Dragana) Đilasa i (Bojana) Pajtića da uđe u koaliciju sa (Aleksandrom) Vučićem na lokalu, jer oni su promenili odluku koju sam još ja kao predsednik stranke nametnuo stranci, a to je da se ne ulazi u lokalu koalicije. Oni su nakon toga promenili tu odluku“, naveo je Tadić.

Autor: Danas Online

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here