Mladi, ali uveliko potvrđeni srpski boks as, koji je kao junior pokorio Evropu, sada 19- godišnji Semiz Aličić briljantnom pobedom startovao je Svetsko prvenstvo u olimpijskom boksu za muškarce 2021.

Semiz Aličić u lakoj kategoriji (60kg) boksovao je protiv Irca Džona Halea kojeg je savladao ubedljivo 5:0.
“Odlično sam boksovao, prvi meč je uvek najteži, a kad se probije led posle sve ide lakše. Smatram da ako bude I dalje pružao ovakve borbe da mogu stići do jedne od medalja. Idemo dalje u nove pobede” – rekao je Aličić.

Ovim trijumfom Srbija je od 12 takmičara koji će predstavljati našu zemlju na SP u beogradskoj Areni i od sedam reprezentativaca koji su već ugledali svetlost ringa Arene, stigla do šeste pobede.

Semiz Aličić ( plavi dres )

“Da start iz snova, da smo planirali da ovako bude ne znam da li bi nam se to ostvarilo. Sreća je na našoj strani i mislim da su momci zaslužili sve ove pobede radom i zalaganjem na treninzima, sada i na mečevima. Ovo je izuzetno važno za sve naše boksere, sve ove pobede jer im donose dodatno samopouzdanje, jedni druge bodre I nose u nove pobede. Svaki naredni meč će biti sve teži iz razloga jer se sužava krug. Dovoljno su koncentrisani, angažovani I pripremljeni kako mentalno tako I fizički. Nadam se da ćemo I u naredim mečevima pobediti”- zaključio je selektor boks selekcije Srbije Milan Piperski.

Omer Ametović pokazao je koliko srce ima.On je u kategoriji minimum ( 48 kg ) boksovao protiv Turčina Muhameda Unlua.

Ametović je briljirao i pored krvave glave, ali je nastavio da se bori za Srbiju svom snagom i na kraju donese veliku pobedu za našu zemlju.

“Dao sam sve od sebe, pobeda je tu, izuzetno sam zadovoljan jako srećan, doneo sam pobedu Srbiji i želim da nastavim u ovom ritmu, svim srcem želim da donesem medalju Srbiji. Dobro sam boksovao danas, slušao sam selektora I trenere, zahvaljujem se svima mnogo. Prve dve runde sam bio u jako dobrom ritmu, u trećoj sam doživeo sudar glavama što me je malo izbacilo iz koloseka, ali sam uspeo da se saberem I na kraju stignem do važne pobede” – rekao je Ametović.

Omer Ametović

Autor: Redakcija MZR

Foto: BSS

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име