Sve je spremno za start 15. Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka na kojoj će prva etapa biti vožena sutra, 22. aprila od Beograda do Šapca. Trka startuje sa Trga Republike u Beogradu, a prolazak kroz Grad Šabac koji je domaćin prve etape je između 13.30 i 14.30 časova.

Grad Šabac dao je saglasnost za korišćenje lokalnih puteva i ulica koje su u njegovoj nadležnosti i izmenu režima saobraćaja u sledećim ulicama: Kralja Milutina, Vojvode Mišića, Cara Dušana, Janka Veselinovića i Jevrejska u periodu od 13.30 do 14.40 časova, i ulice Masarikova i Cara Dušana, od Vojvode Mišića do Doma Vojske, u periodu od 10.00 do 12.00 časova.

Završnica, odnosno cilj etape je na (Trgu šabačkih žrtava), gde je planirana ceremonija proglašenja najboljih u prvoj etapi. Tokom ovogodišnje trke voziće se četiri etape: 22. aprila Beograd – Šabac; 23. aprila Obrenovac – Bijeljina; 24. aprila Bijeljina – Vlasenica; 25. aprila Prijedor – Banja Luka.

Na trci će nastupiti 175 biciklista iz 35 svetskih zemalja, sa pet kontinenata, koja će u svom 15. izdanju ugostiti timove iz Španije, Italije, Nemačke, Novog Zelanda, Kambodže, Rusije, Sjedinjenih Američkih država, Poljske, Slovačke, vozače iz Holandije, Francuske, Australije kao i ekipe iz celog regiona.

Tokom četiri trkačka dana, karavan u kojem će biti više od 300 ljudi preći će više od 1.000 kilometara kroz Srbiju i Republiku Srpsku. Trka je ne samo sportski, već i turistički događaj, koji ima za cilj promociju najlepših prirodnih i turističkih destinacija u Srbiji i Republici Srpskoj.

Izvor: sabacki list

Foto: Pixabay

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име