Predstojeći vikend na planini Cer, subota 17. april 2021. postaje mesto sporta jer će se održati avanturistička trka sa preprekama pod nazivom “OCR Cerska bitka” (OCR Cerska bitka – Obstacle Course Race), u dužini od 15 km. Takmičari koji učestvuju dolaze iz cele Srbije, mesecima su se vredno i naporno pripremali za ovo takmičenje. Sportski izazov za svakog pojednica!

Šta je zapravo trka sa preprekama? “Trka sa preprekama je sport u kome takmičar, idući peške, mora da prevaziđe različite fizičke izazove u vidu prepreka. Trke se razlikuju uglavnom od prepreka kao što su staze sa preprekama, preko staza za praćenje, do urbanih i kros staza. Na kros trkama, trke po blatu i stazama često se kombinuju, a trke su napravnjene tako da rezultiraju mentalnim i fizičkim izazovom. Prepreke mogu uključivati penjanje preko zidova, nošenje teških predmeta, prelazak vodenih površina, puzanje i skakanje…. Mnoge prepreke su slične onima koje se koriste u vojnoj obuci, dok su druge jedinstvene za trke sa preprekama i koriste se tokom kursa da bi se testirala izdržljivost, snaga, brzina i spretnost…”

Udruženje građana “Cerska bitka” uz podršku Turističke organizacije grada Šapca priprema sportski događaj za sve entuzijaste i zaljubljenike u sport i prirodu. Prilikom organizovanja i realizacije događaja primenjivaće se sve propisane mere zaštite koje budu bile obavezne u tom momentu. Događaj će se realizovati bez prisustva publike.

Prijaviti se možete putem linka👇

https://cerskabitka.rs/?fbclid=IwAR1z8kZH_ltkZFwVn1FGQVdU7DEGmyATymvvnGFGTl5rivGomjA2DZuTYhU

Autor: TOŠ

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име