Čelnici Superlige ne odustaju od noformiranog takmičenja uprkos tome što je šest engleskih klubova najavilo da se povlači.

Oko ponoći između utorka i srede preostali članovi ove lige održali su hitan sastanak nakon čega su objasnili sledeće korake.

„Evropska Superliga je ubeđena da trenutni status kvo evropskog fudbala mora da se menja. Predlažemo novo evropsko takmičenje jer postojeći sistem ne funkcioniše. Naš predlog za cilj ima da dozvoli sportu da napreduje stvarajući pritom resurse i stabilnost za čitavu fudbalsku piramidu, uključujući i pomoć pri prevazilaženju finansijskih poteškoća koje je iskusila čitava fudbalska zajednica zbog posledica pandemije.

Takođe bi ponudila i materijalno unaređenu solidarnu isplatu svim fudbalskim deoničarima. Uprkos objavljenom istupanju engleskih klubova, prinuđenih na donošenje takvih odlika zbog pritiska koji je na njih izvršen, ubeđeni smo da se naš predlog u potpunosti slaže sa evropskim zakonom i pravilima što je potvrđeno sudskom odlukom da zaštiti Superligu od spoljnih uticaja.

S ozbirom na trenutnu situaciju, razmotrićemo koji su najbolji koraci za izmenu projekta, sa tim da ćemo uvek na umu imati naše ciljeve da navijačima ponudima najbolje moguće iskustvo, a pritom i unapređenu solidarnu isplatu za čitavu fudbalsku zajednicu“, stoji u saopštenju.

U međuvremenu se oglasio i Andrea Anjeli, prvi čovek Juventusa, koji je za italijanske medije poručio da među klubovima Superlige postoji „pakt krvlju“ i da će ona 100 odsto uspeti.

Autor: Miodrag Dimitrijević

Izvor: Nova S

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име