Čelnici neuspelog projekta pod nazivom Superliga doživeli su još jedan udarac, i to nakon odluke Suda pravde koji se nalazi u Luksemburgu.

Nakon što su iscrpeli sve sportske pravne mogućnosti, čelnici Superlige su pred sudom u španskom Madridu pokrenuli postupak protiv evropske i svetske kuće fudbala uzdajući se u to da će odluka biti doneta poštujući anti-monopol pravila.

Kako je to bilo izvan njegove jurisdikcije, sud iz prestonice Španije je „loptu prebacio“ na polje Evropske unije, a iz vrhovnog suda je stigla odluka koju osnivači Superlige nisu želeli da čuju.

Naime, ova ustanova je, nakon konsutlacija, odlučila da obustavi dalji postupak protiv UEFA i odbaci žalbu ekipa koje su osnovale Superligu – Real Madrida, Barselone i Juventusa.

Ostalo je nepoznato da li će i kakve posledice ovo imati na timove koji su izrazili želju da se takmiče u novoformiranoj Superligi, ali je jasno da će takmičenje, nakon serije udaraca koje su osnivači primili, izuzetno teško zaživeti u formatu u kom je to priželjkivano.

Autor: S.N.

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.