Novi korona presek upozorava. Za 24 sata od 10.360 testiranih imamo čak 579 pozitivnih. Preminulo je troje ljudi, a na respiratorima je 10.

U Beogradu imamo blizu 200 novozaraženih, sada je 193 pozitivno na korona virus, u Novom Sadu 33, Nišu 22, Valjevu 17, Smederevu 16. U Kruševcu je 14 obolelih, Kragujevcu, Pančevu, priboju i Užicu po 9.

Da je situacija zabrinjavajuća pokazuje i da brojevi upozoravaju da je četvrti talas pred nama, pokazuju i izjave lekara, koji i dodaju da će na udaru biti nevakcinisani, te da je neophodno ubrzanje vakcinacije. Povećava se i broj ljudi na bolničkom lečenju.

– Od 930 kreveta u Batajnici, popunjeno je 89. Pre nedelju dana bilo je manje od 40 pacijenata. Lekari uočavaju da se ovde poslednjih dana blago povećava broj pacijenata. Podaci za veliku brigu jer iz relaksirane situacije u prethodnih šest nedelja, kada su imali po 40 pacijenata, sada brojevi vrtoglavo rastu – izjavila je Direktorka Kovid bolnice u Batajnici prof. dr Tatjana Adžić Vukičević rekla je za RTS.

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име