Brojne su reakcije iz sveta tenisa povodom slučaja Đoković, a među onima koji su se javili je i Pol Meknami, nekadašnji australijski teniser koji je bio najbolji dubl igrač sveta.

Meknami je svojevremeno bio direktor Australijan opena, a posebno se osvrnuo na činjenicu da su još trojica igrača imala identičnu dokumentaciju, ali je samo Novak imao probleme.

– Za sve one koji pitaju, svi igrači prolaze isti proces za dobijanje vize koji nadgleda Tenis Australija. Neverovatno je da je Ðoković jedini igrač kojem je viza odobrena, a zatim ukinuta, poručio je Meknami.

U kolumni za „The Age“, on je istakao da ne pamti ovakvu situaciju.

– Ono što znam je da se ovako nešto nikad nije desilo nijednom igrači u istoriji Austalijan opena. A desilo se braniocu titule i, voleli ga ili ne, Novak je osoba koja stoji uz svoja ubeđena i pridržava se svih postavljenih pravila, poručio je Australijanac.

Meknemi je dodao i da se Novak kockao, pošto nije vakcinisan, ali i da ne bi krenuo da nije dobio zeleno svetlo za tako nešto u vidu medicinskog izuzeća.

– Birao je da baci kocku i prihvati posledice, ali ne bi ni došao da nije odobreno medicinsko izuzeće. Možda se mnogima sviđa ovo što se dešava, ali ne donosi dobro Australijan openu, niti međunarodnoj reputaciji Australije kao otvorene i nacije dobrodošle za sve, zaključio je Meknami.

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski je poslao poruku podrške najboljem teniseru sveta:

– Kada vam neko sledeći put kaže da se „politika ne meša u sport“ setite se 6. januara 2022. kada je čisti politički „ego“ zabranio najboljem teniseru sveta da uđe u državu za koju su „državne institucije“ dozvolile ulazak.

Autor: Redakcija MZR

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.