Štab za vanredne situacije grada Šapca doneo je odluku da u narednom periodu otkaže tradicionalne manifestacije, zbog povećanog broja obolelih. Tako ove godine neće biti održana Čivijada i Čivijaški karneval, kao i Šabački vašar.

Ovo je ozbiljno vreme koje zahteva teške odluke i najbolje je da preskočimo ove događaje, s obzirom na to da je situacija na celoj teritoriji Mačvanskog okruga nepovoljna – istakao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i dodao:

Smatram da je to ispravna odluka, bez obzira što je ekonomija veoma bitna za funkcionisanje grada, ali zdravlje naših sugrađana je na prvom mestu.

Trenutno je na teritoriji grada aktivno obolelo 1188 osoba. U bolnici su hospitalizovana 64 pacijenta. Neverovatan broj pregleda u poslednjih sedam dana je zabeležen u kovid-ambulanti, čak 700 dnevno. Pored toga imamo i veliki broj učenika koji su pozitivni, 87 osnovaca, 155 srednjoškolaca i 11 dece iz Predškolske ustanove ,,Naše dete”. Samo u poslednja četiri dana broj obolelih učenika u odnosu na prošlu nedelju je utrostručen. Deca su najveći i najbrojniji učesnici na ovim manifestacijama koje ne mogu da se ograniče na jedan ili dva dana. Odluka koju je Štab doneo je jednoglasna i svi treba da je poštuju. Biće vremena kada ćemo slaviti i kada ćemo se zabavljati. Dali smo nalog komunalnoj miliciji i sanitarnoj inspekciji da pojačaju kontrolu mera koji je doneo Krizni štab Vlade Republike Srbije, kako bismo zaštitili sugrađane.

Molim sve sugrađane da se odgovorno odnose prema epidemiološkoj situaciji. Apelujem na one koji se do sada nisu vakcinisali da to pravo iskoriste.

Autor: Redakcija MZR

Foto: Grad Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име