Tri državljanke Srbije uhapšene su juče u Nemačkoj zbog sumnje da su provalile u jedan stan u Hambrugu, iz zida iščupale sef težak više od 100 kilograma i iz njega odnele dragocenosti.

Policija je krenula u poteru za njima nakon što je jedan od stanara zgrade prijavio da su ga tri žene maltene oborile bežeći sa mesta zločina. Naime, svedok je u popodnevnim časovima čuo buku iz komšijinog stana i krenuo je da proveri šta se dešava. U sledećem trenutku, tri žene su krenule da trče u njegovom pravcu i da beže iz zgrade, prenosi Telegraf.

Srpkinje su potom istrčale na parking gde su uletele u automobil i dale gas. Ubrzo su im za petama bile policijske patrole, motocikli, a u poteru je bio uključen i policijski helikopter. Na kraju su uspeli da zaustave vozilo marke „VW“ i da privedu tri državljanke Srbije starosti 19, 30 i 42 godine.

One se sumnjiče da su silom ušle u stan sa namerom da opljačkaju vlasnika. Iz stana su uspele da izvale sef i da ga otvore. U vozilu u kome su bežale pronađen je alat za obijanje, ali i vredan nakit, za koji se sumnja da je ukraden iz sefa.

Vlasnika stana, prema navodima nemačkih medija, još nije uspeo da dokaže poreklo nakita koje je pronađeno kod kradljivica.

Autor: Blic

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име