Home Društvo SRBIJA SVOJIM GRAĐANIMA PODELILA STIKERE ZA PRELEPLJIVANJE CENA ULJA

SRBIJA SVOJIM GRAĐANIMA PODELILA STIKERE ZA PRELEPLJIVANJE CENA ULJA

0
SRBIJA SVOJIM GRAĐANIMA PODELILA STIKERE ZA PRELEPLJIVANJE CENA ULJA

Srbija je izvojevala još jednu veliku pobedu, ovog puta na domaćem terenu. Svi punoletni građani Srbije dobiće bele stikere kojima će moći da prelepljuju cene u prodavnicama, najavljeno je iz kabineta premijerke Brnabić.

– Građanima će stikeri stići na kućnu adresu. Za početak će svako dobiti po 3 nalepnice za 3 cene koje ih najviše iritiraju, a kasnije će, ako zatreba, taj broj rasti. Kao i neke cene, da se malo našalim – otkrila je premijerka – Neko je primetio da je cena ulja skočila skoro duplo u odnosu na prošlu godinu. Zato smo odlučili da svim građanima omogućimo bolje uslove kupovine tako što će moći da prekriju cene i da se osećaju manje siromašno. Kad prilazite rafu sa uljem i vidite cenu od 220 dinara, pa svako normalan bi se onesvestio. Ovako, vidiš neku sumanutu cenu, prelepiš je stikerom, pogledaš ponovo i cena ti više ne smeta. Uzmeš ulje i mirno nastaviš prema kasi, bez ikakvog stresa – kaže Brnabić.

– Možda neće baš sve cene moći da se prelepe. Recimo, biće nezgodno prekrivati cene goriva na onim totemima na benzinskim pumpama, ali radimo na tome da i to rešimo. Verovatno ćemo deliti velike motke da bi građani mogli da dosegnu i te visoke cene – otkrila je premijerka – Ne, ipak nećemo motke – zaključila je ona.

U vladi razmišljaju da u novoj turi građanima podele kružne nalepnice koje će prijanjati na oči kako oni ne bi mogli da vide nijednu cenu, ali se od toga za sada odustalo zbog troškova štampe iako ministar poljoprivrede Nedimović tvrdi “da to nije ni pola espresa u kafiću”.

Miroslav Vujović
Igor Čobanović

Izvor: Njuz.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here