Ivana Španović, najbolja srpska atletičarka, trijumfovala je na šestom “Srbija open” mitingu sa skromnom daljinom od 6,71 metara, ali koja joj nagoveštava da će za sedam dana u poljskom Torunu imati u nogama skok koji joj garantuje mogućnost da se na EP u dvorani bori za zlato.

– Ovo bilo specifično takmičenje jer se održavalo sedam dana pred veliki turnir, a ja obično tada ne skačem. Druga stvar je što sam skakala bez trenera Gorana Obradovića, pa me je to malo omelo. Rezultat nije spektakularan, ali me hrabri da ću sledeće nedelje biti spremna da skačem preko 6,90 da bih odbranila titulu – rekla je Ivana Španović.StarsportStarsport

Kontinentalni šampionat u poljskom Torunu održaće se od 4. do 7. marta, a Ivana brani zlato.

– U principu nisam nikada bolje trenirala od povratka posle povrede. Međutim, očigledno je da mi fali ta rutina na takmičenjima. Potrebno je da probijem, da napravim taj jedan skok i biće sve u redu. Ostalo mi je sada nekoliko dana da se odmorim. Spremna sam za Evropsko prvenstvo.

Ivana Španović će po završetku Evropskog prvenstva napraviti kratak predah pre Olimpijskih igara u Tokiju, koje bi trebalo da budu kruna njene karijere.StarsportStarsport

– Računamo da će biti Igara. Tako se ponašamo i treniramo. Posle Evropskog prvenstva uzeću nekoliko dana odmora, naravno ako zaslužim. Počinjem sa pripremama, u maju krećem sa mitinzima. Videćemo gde ćemo moći da se takmičimo. Tokio bi trebalo da bude kruna moja karijere. Uradiću sve što je potrebno da tamo odem u najboljoj mogućoj formi – zaključila je najbolja atletičarka Srbije.

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име