Ronilačka jedinica žandarmerije iz Šapca prekinula je potragu za devetogodišnjim dečakim iz Badovinaca kod Bogatića, za kojeg se sumnja da se juče utopio u Drini kod ovog mesta.

– Ronioci su od jutros pretraživali korito reke i obalu u blizini mesta na kojem je pronađen bicikl kojim je dečak od kuće stigao, kao i nizvodno. Kada ova potraga nije dala rezultate, sonarima su detaljno pregledali nekoliko kilometara rečnog korita do susednog sela Salaš Crnobarski i oko 14 časova prekinuli potragu – navodi jedan od ljudi upoznatih sa celim slučajem.

Po okončanju potrage zvanično nije potvrđeno da se dečak utopio. Niko ga nije video na reci, a na obali su pronađeni samo njegov bicikl i kupaći.

– U slučaju da se osoba utopila, telo u jednom trenutku voda može da izbaci na površinu, ukoliko se nije zakačilo za neki od rečnih nanosa na dnu. Obično, kada opadne vodostaj reke, kao što je slučaj ovih dana, utopljenici ostanu nasukani na rečnim ostrvima ili u plićaku.

Dečaku se izgubio svaki trag juče pre podne, kada se, kako su navele komšije ove porodice, oko devet sati biciklom uputio na Drinu, gde u blizini imaju kolibu.

Nestanak deteta je policijskoj stanici u Bogatiću prijavio sinoć oko 19 časova njegov otac kada su on i supruga došli sa posla.

– Pretpostavljajući da se dete utopilo sinoć nas nekoliko čamcima sa reflektorima pretraživalo reku. Noćas oko dva smo odustali – priča meštanin Badovinaca.

U selu su u šoku zbog tragedije u njihovom selu i još se nagađa da li se dečak utopio ili je, kako priželjkuju živ, navodeći kako je sve moguće, pa čak i da je dete oteto.

O porodici pričaju pohvalno i za oca i majku kažu da su vredni i čestiti ljudi. Imaju četvoro dece.

Izvor: Telegraf

Foto: Dejan Božić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име