Profesora „Mačvanske srednje škole“ Alberta Panića iz Sovljaka poznaju svi građani Mačve, a zahvaljujući znanju koje decenijama prenosi na svoje đake njegovo ime se sa poštovanjem izgovara u elitnim restoranima širom sveta.

Profesor Panić ljubazan i nasmejan i kada ga mnogi problemi tište srdačno će Vam se uvek javiti na ulici, a u svom restoranu u Bogatiću dočekati onako kako dolikuje, domaćinski.

Znajući da je svaki dan u kontaktu sa dosta ljudi, delimično vođen i apelom Vlade Republike Srbije, Kriznog štaba, ali i ministra prosvete profesor Panić je nakon 6.meseci „nećkanja“ prelomio i rešio da ode da se vakciniše.

Učinio je to danas i otišao u ambulantu u Klenje, gde je inače vakcinalni punkt. Prema opisu profesora Panića, krupna plava medicinska sestra, po imenu Slavica dočekala ga je i umesto dobar dan izgovorila: „Šta ti ‘oćeš“? I pored toga što se našao u čudu, profesor odgovori kratko – Fajzer! Nakon toga, umesto cepiva profesor Panić je dobio kako to gastarbajteri vole da kažu „štres“.

Naime, medicinska sestra mu je kazala da ga NEĆE vakcinisati, jer ne može da otvori paket vakcina zbog jednog pacijenta koji želi primiti vakcinu.

Profesor nije želeo da ulazi u dalju raspravu, okrenuo se i otišao za svojim poslom, u čudu, pitajući se kao čovek i prosvetni radnik koji je od svojih đaka stvorio ljude, vaspitane i uspešne „zar je moguće da nam ovakvi kadrovi rade u zdravstvu“?!

Autor: Redakcija MZR

Foto: Albert Panić/facebook

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име