Najmasovniji spust na reci Drini je zakazan za subotu 10.jul, u 10:00 časova.

Nakon što je korona virus prošle godine sve čamce vezao za obalu, ovog jula održava se najstarija manifestacija na jednoj od najlepših evropskih reka. Drinska regata u Ljuboviji planirana je tradicionalno za drugu subotu u julu. Plan je da se ove godine održi u periodu od 9. do 11. jula 2021. godine.

Pripreme za manifestaciju su uveliko u toku, a u kom obliku će se regata održati, najviše će zavisiti od propisanih epidemioloških mera od strane nadležnih državnih organa.

– Prva Drinska regata održana je jula 2001. godine i od tada se manifestacija održava svake druge subote jula. Treba istaći da je 12. jul 2014. dan održavanja Drinske regate proglašen Svetskim danom raftinga. Ovaj jedinstveni karneval na vodi, uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja, predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u Evropi, s obzirom da je plovni put regate 40 km – izjavio je predsednik opštine Ljubovija, Milan Jovanović

.

Drinska regata pored velikog spusta rekom Drinom obuhvata i brojne prateće sadržaje koji svake godine u julu u Ljuboviju privuku veliki broj posetilaca.

Na ovogodišnjoj regati u sklopu manifestacije biće održana dva koncerta. U petak 9.jula gostuje Marija Šerifović, dok će dan kasnije publika biti u prilici da sluša koncert Svetlane Ražnatović. Manifestacija Drinska regata je pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Ljubovija.

Autor: Redakcija MZR

Foto: instagram

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име