U Srbiji se do sada vakcinisalo 2.880.000 građana, a sledeće sedmice očekujemo da bude data i trimilionita vakcina, kaže Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za e-Upravu.

On za Tanjug navodi da je drugu dozu primilo 1.170.000 građana, a da se od ukupnog broja vakcinisanih, preko portala e-Uprave ili kontakt centara prijavilio više od 1.700.000 građana.

“Skoro svi građani koji su se prijavili preko portala su i vakcinisani, a sledeće sedmice stiže nešto više od 100.000 doza Fajzerovih vakcina, kada ćemo na vakcinaciju pozvati one građane koji su se prijavili za ovu vakcinu”, navodi Jovanović.

Za vakcinisanje u Srbiji se prijavilo i dosta stranaca, a Jovanović kaže da trenutno ima oko 53.000 stranaca koji nemaju prijavljeno boravište u Srbiji, a prijavili su se preko portala e-Uprave za dobijanje vakcine.

On navodi da se sada strani državljani ne vakcinišu, već samo naši građani i kada oni budu vakcinisani razmotriće se opcija vakcinisanja prijavljenih stranaca.

“Inače se najviše prijavljuju građani iz okolnih zemalja, pre svega Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore ali ima ih i iz zemalja širom Evrope, Italije, Austrije i drugih država”, kaže Mihailo Jovanović.

Dodaje da je vakcinacija u Srbiji besplatna, a to važi i za strance koji kod nas prime vakcinu.

Autor: Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име