Na današnjoj 8. sednici Skupštine grada Šapca bilo je 35 tačaka dnevnog reda, a među najznačajnijim koje su usvojene su ll rebalans budžeta za 2021. godinu i odluka o besplatnom prevozu lica starosne dobi 65 godina i starijih, na teritoriji grada Šapca.

Ovo su jako bitne odluke za naše sugrađane. Posebno jer smo utvrdili da je poslovanje grada u prvih pet meseci bilo izuzetno uspešno. Prihodna strana budžeta bi trebala da bude značajno uvećana do kraja 2021. godine. Prema projekcijama za prvih pet meseci to bi bilo oko 280 miliona dinara više za građane Šapca – kazao je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić i dodao:

Mislim da je besplatan gradski i prigradski prevoz za najstarije sugrađane jedna od kapitalnih odluka Gradske skupštine. Ubeđivali su nas u prethodnom period da 24.674 naša sugrađanina ne mogu biti finansirana zbog ogromnog novca koji treba izdvojiti iz budžeta grada Šapca. Pokazali smo odgovornost prema finansijama i ozbiljnost u donošenju odluka. Predanim radom smo stvorili uslove da možemo da finansiramo prevoz za najstarije sugrađane. Moći da koriste gradski i prigradski prevoz neograničen broj puta u toku meseca i da unaprede kvalitet svog života, da obilaze rodbinu i prijatelje, posećuju sportske i kulturne manifestacije, odlaze na izlete u prirodu, dolaze u kupovinu, a sve to potpuno besplatno. Smatram da će svi naši sugrađani od 65 godina i stariji biti zadovoljni. Oni su gradili ovaj grad, napravili su sve što danas baštinimo, a na ovaj način želimo da pokažemo da o njima brinemo.

Da mislimo o svojim najmlađima dokazali smo kada smo smanjili cene vrtića od 1. januara, naravno težimo ka tome da cene budu još niže. Urađen je i putni pravac Bogosavac-Dobrić-Radovašnica u vrednosti od 366 miliona dinara, ukupne dužine 19,2 kilometra. Prodali smo zemlju kineskom Mintu u Industrijskoj zoni za više od 90 miliona dinara, gde je planirana gradnja ove kompanije. Raspisali smo tender za projekat rekonstrukcije šabačke bolnice, a za to smo opredelili 50 miliona dinara. Mnoge kompanije proširuju svoju proizvodnju. Grad posluje dobro i stabilno. Stvaramo ubrzano od Šapca grad budućnosti, a siguran sam da ćemo na tom putu uspeti – zaključio je gradonačelnik Pajić.

На данашњој 8. седници Скупштине града Шапца имали смо 35 тачака дневног реда, а међу најзначајнијим које смо усвојили…

Posted by Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić on Wednesday, June 2, 2021

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име