Home Društvo Školski časovi će trajati 45 minuta

Školski časovi će trajati 45 minuta

0
Školski časovi će trajati 45 minuta

Sednica Kriznog štaba upravo je završena, školski časovi će trajati standardnih 45 minuta.

„Danas imamo priliku da predstavimo detaljan plan obrazovno-vaspitnog rada ove godine, koji je Krizni štab usvojio pre nekoliko minuta. Želimo da poručimo da je obrazovanje dece prioritet u našem radu“, rekao je na početku ministar Branko Ružić.

On ističe da su obavljeni razgovori sa zdravstvenom strukom, ali i prosvetnim kadrom i roditeljima, kako bi se došlo do najboljeg rešenja.

„Svima je u interesu da nastava krene redovno i da časovi traju 45 minuta, upravo to smatramo najzdravijim pristupom. Dugujemo veliku zahvalnost nastavnom osoblju, roditeljima i deci zbog svega što smo prošli prethodne godine“.

Sačinili smo predlog sa kojim smo izašli pred Krizni štab.

***

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ranije je napustio salu zbog drugih obaveza.

Kako je rekao okupljenim novinarima, ide se ka tome da časovi traju 45 minuta, a nova školska godina počne kako je predviđeno.

Podsetimo, sednica Kriznog štaba počela je u 16 sati, a glavne teme su povratak đaka u školu, obavezna vakcinacija zdravstvenih radnika i prosvetara, uvođenje kovid propusnica i skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata.

U Srbiji je danas zabeležen najveći broj novozaraženih od aprila – 2.216, dok je osam ljudi preminulo od posledica virusa.

Premijerka Ana Brnabić uoči sednice izjavila je da će Krizni štab razmatrati upravo predlog da školska godina krene sa punim fondom časova od 45 minuta.

„Predlog je da krenemo normalno u školsku godinu, s punim fondom časova, uz obavezne maske, a apelujemo na sve prosvetne radnike da se vakcinišu. Mislim da je izuzetno važno da ove školske godine deca krenu normalno u školu“, rekla je Brnabićeva za TV Prva.

Autor: N.L.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here