Glumac Rade Šerbedžija osvrnuo se na dugogodišnju ljubav sa rediteljkom Lenkom Udovički, godine života i rada u inostranstvu, ali i vreme u kojem živimo.

Rade Šerbedžija FOTO: ATA Images/Antonio AhelRade Šerbedžija FOTO: ATA Images/A. Ahel

Šerbedžija ove godine proslavlja tri decenije braka sa Lenkom Udovički.

– Toliko već, a meni se čini kao da smo tek počeli naš život. Ja ne volim da se vraćam unazad i da prelistavam slike i uspomene iz života. Uvek sam nekako okrenut novom danu koji nam dolazi. Tako se i sporije stari. Osim toga, premda je Lenka dosta mlađa od mene, ja sam od samoga početka naše veze dao njoj uzde u ruke i sada se vozim tom svojom kočijom sna i nemam na bilo šta da se požali – ispričao je glumac i dodao:

– Bilo je trenutaka kada sam mislio da se nećemo izvući. Ali sve te teške stvari koje su nam se događale samo su nas ojačale i cementirale našu ljubav.

Šerbedžija je tokom devedesetih napustio zemlju i deset godina živeo i radio u Londonu, a nakon toga je isti broj godina proveo u Los Anđelesu. Ipak, kaže da se nikada nije osećao u potpunosti kao izbeglica.

– Premda sam imao dana i godina u kojima sam osećao gorčinu izbeglištva, nisam dozvolio i da potpuno postanem izbeglica. Nekako sam smatrao i osećao da taj čitavi svet pripada men ii da sam ja deo toga velikoga sveta u kome smo svi na neki način stranci, ali i domaćini u tim našim novim gradovima i državama na koje se navikavamo – naveo je on u razgovoru za magazin „Gloria“.

Uprkos svim današnjim izazovima, otkriva da je optimista.

– Naravno da verujem u pobedu dobra. Pa ja obožavam kaubojske filmove. Osim toga, sam moj život je bio ispunjen lepim i dobrim stvarima: ljubavima, prijateljstvom, umetnošću. I ne žalim se mnogo i zbog nekih teških i tužnih godina koje su me dokačile. One, na kraju, kada sve prođe, ohačaju i očvrsnu čoveka. Sada živim za godine koje dolaze i radujem se sreći svoje dece i unuka i molim se da ovome mome napaćenom narodu budućnost donese srećnije i bolje dane. I da Bog pogleda milosno i da se seti svih onih nesrećnika na ovome svetu koji zaslužuju pravedniji i bolji život, i da bezosećajni kapitalizam slomi nogu – zaključio je.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име