Osma sednica Odbora za zdravstvo i porodicu Skupštine Republike Srbije na temu aktuelna epidemiološka situacija i informisanje o vakcinaciji stanovništva Mačvanskog okruga danas je održana u Šapcu. Ovo je druga sednica Odbora koja je održana van sedišta u Beogradu, a predsedavao je dr Darko Laketić. Sednici je prisustvovalo 12 poslanika, a učešće u radu uzeli su i direktori zdravstvenih ustanova sa teritorije Mačvanskog okruga.

– U gradu Šapcu ima više od 50 odsto sugrađana koji su primili prvu dozu vakcine protiv virusa korona, i 41 odsto onih koji su primili dve doze. Samo 15 naših sugrađana hospitalizovano je u šabačkoj Opštoj bolnici. Odgovornost naših sugrađana pokazuje se na delu, ali ne smemo da stanemo. Potrebno je da se svi vakcinišemo! Moramo promovisati vakcinaciju među mladim sugrađanima, jer od njih zavisi da li ćemo zadati poslednji udarac kovidu 19 – istakao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić.

Dom zdravlja u Šapcu sprovodi imunizaciju i u selima, a država je obezbedila sve četiri vrste vakcina. – Vakcinacija je jednako život, naveo je gradonačelnik, i zato ćemo učiniti sve da naši mobilni timovi stignu do najstarijih stanovnika u ruralnim krajevima.

Na sednici je razgovarano i o tome kako da država pomogne gradu Šapcu. Saslušane su potrebe ovdašnjih zdravstvenih ustanova kako u kadrovima, tako i u opremi. – Siguran sam da će skupštinski Odbor, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, naći način da se gradu Šapcu pomogne, jer borili smo se jako i pošteno sve vreme. Potrudićemo se da našim sugrađanima poboljšamo kako uslove lečenja, tako i uslove za prevenciju bolesti – naveo je dr Aleksandar Pajić.

Izvor: sabackilist.rs

Foto: Grad Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име