U mačvanskom selu Salaš Crnobarski koje broji tek nešto više od hiljadu stanovnika oduvek je bilo snažnih i hrabrih momaka, koji su se međusobno nadmetali, da bi se videlo ko je najjači.

Jedan od tih snažnih, hrabrih, ali pre svega čestitih momaka bio je Rajko Teodorović. Zajedno sa svojim „sokolovima“ i drugarima iz Salaša Crnobarskog, devedesetih godina važio je za jednog od fizički najspremnijih momaka u našoj opštini. Zahvaljujući tome u dva navrata pobeđivao je na saboru vojvode Zmaja od Noćaja, gde je u nadmetanju za harambašu dva puta poneo titulu „Vojvode“. Na veliku žalost Rajko nas je iznenada prerano napustio. Danas se navršava tačno dve godine od smrti Rajka Teodorovića, čestite i čiste duše, čoveka koji bi trebao biti uzor svakom detetu.

Podsetimo, Rajko je rođen 5.novembra 1972. godine. Nakon završetka osnovne škole odlazi u Šabac, gde upisuje srednju medicinsku školu. Nakon završetka srednje škole zaposlio se u zdravstveni centar u Loznici, gde je upoznao svoju suprugu sa kojom je dobio kćer Teodoru. Bio je bajker, a Mačve i rodnog Salaša nikad se odrekao nije.

Autor: Redakcija MZR

Foto: Privatna arhiva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име