Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu povodom 17. godišnjice pogroma Srba sa Kosova i Metohije, podseća javnost da nikada ne smemo zaboraviti tragediju zbog koje je, uz prećutnu podršku nekadašnjih vlasti i pojedinih međunarodnih faktora, jedan narod skoro istrebljen sa vekovnih ognjišta.

Svet je ćutao na proterivanje i ubistva preostalih Srba u južnoj pokrajini, žmurili su na spaljene kuće, manastire, crkve, blagonaklono gledali uklanjanje svakog traga srpskog postojanja. Za zločine nad Srbima niko nije odgovarao. Srpskom narodu, u zbegu od terorističkih hordi, niko od tadašnjih vlastodržaca nije pružio ruku spasa.

Sa bolom se sećamo svakog 17. marta svake suze srpskih majki za ubijenim i nestalim sinovima i ćerkama. Pamtimo svaku suzu srpskog deteta, njihove poglede pune straha. Pamtimo i one koji su nas osuđivali kada plačemo za svojima. Koji su nam spočitavali da je srpska suza bezvredna i da je reka naših suza nevažna.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, obećao je da se nikada više ne sme dozvoliti stradanje srpskog naroda. Niko se nikada predanije nije borio na našu zemlju i za naš narod od njega. I to je jedina istina. Svaki Srbin zna da to pitanje nadilazi sva pitanja. Srpski identitet iznikao je na polju na Kosovu i Metohiji, kosovski mit deo je svakog Srbina.

Na nama je da pamtimo i da se borimo da se svi inspiratori, nalogodavci, izvršioci i podržavaoci genocida nad Srbima pronađu i kazne. Na nama je da nikada ne zaboravimo šta se dogodilo 17. marta. I ne samo tada. Proterivanje Srba bio je višedecenijski projekat.

Zahtevamo od međunarodne zajednice da se najzad otkrije ko stoji iza zločina. Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu, snažno podržava politiku predsednika Aleksandra Vučića, posebno po pitanju Kosova i Metohije.

Izvor: GO SNS Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име