Đorđe Balašević koji nas je napustio 19. februara u 67. godini života sahranjen je danas u Novom Sadu u krugu najbližih.

Balašević je sahranjen po želji porodice bez prisustva građana i medija. Sprovodu su prisustvovali samo najuži članovi familije i prijatelji, njih dvadesetak, uz gradonačelnike Ljubljane i Novog Sada, Zorana Jankovića i Miloša Vučevića.

Vučević na sahrani sa gradonačelnikom
Od kapele do grobnog mesta svirali su tamburaši Đoletove pesme: „Mater vetru“, „Mala riđa“, „Olivera“, „Sin jedinac“.

Inače, u Novom Sadu je danas proglašen dan žalost zbog smrti Panonskog mornara.
– Na jutrošnjem sastanku doneta je odluka da u nedelju, 21. februara, proglasimo Dan žalosti u Novom Sadu povodom smrti velikog Đorđa Balaševića – napisao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i dodao:
– Ugasili smo svetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak momenat za porodicu Balašević, ali i za ceo grad, državu i region. Novi Sad neće biti više isti posle njegove smrti.

Balašević je preminuo 19. februara u 67. godini na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gde je primljen tri dana ranije zbog upale pluća. Iza sebe ostavio je suprugu Oliveru, ćerke Jovana i Jelenu, sina Aleksu.

Autor: Redakcija MZR

Foto: RAS

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име