Home Vesti Lokalne vesti Sahranjen dečak Nikola koji se utopio u Drini

Sahranjen dečak Nikola koji se utopio u Drini

0
Sahranjen dečak Nikola koji se utopio u Drini

Dečak Nikola N. (9), za kojim se tragalo od srede uveče i čije beživotno telo je pronađeno u subotu u Drini, kod Crne Bare, blizu ušća u Savu, sahranjen je danas na mesnom groblju u Badovincima.

Dečak se, prema nalazima veštaka utopio u Drini, a u Višem javnom tužilaštvu je potvrđeno da je obavljena obdukcija i da nema tragovi nasilja i povreda. Na večni počinak, u tužnoj povorci koja je prošla kroz selo, dečaka je uz roditelje, brata i seste i najbližu rodbinu ispratio i veliki broj meštana Badovinaca.

Tragedija kakva se odavno nije dogodila potresla je ne samo meštane Badovinaca, već i celu Mačvu. Istovremeno je ostala velika misterija kako je dečak nastradao, pošto su ga poslednji put videle samo komšije u selu, kada se u sredu oko 9 sati ujutro biciklom uputio do kolibe na obali Drine, udaljene oko 4 kilometra od kuće u kojoj je živeo.

Roditelji su uveče, kada su stigli kući i kada je otac na obali Drine pronašao bicikl prijavili policiji da je dete nestalo.

Sumnjajući da se dete utopilo u reci, koja je u tom potesu veoma duboka i brza, sa brojnim virovima, u sredu u noć za detetom su čamcima krenuli da tragaju porodica i meštani koji su se sami organizovali. U četvrtak i petak ronilačka jedinica žandarmerije je pretraživala reku do ušća u Savu, koristeći i sonare, dok su policajci češljali teren na desnoj obali koji je u velikom rastinju, šumama i kraterima nastalim vađenjem šljunka.

U subotu su sa nekoliko čamaca rekom patrolirali pripadnici pogranične policije i meštani, a duž obale policajci iz Bogatića.

Dečakovo beživotno telo su uveče, oko pola šest pronašla dvojica pecaroša i jedan policajac iz Crne Bare u potesu Stoparkinja, oko 20 kilometara nizvodno od mesta gde se pretpostavlja da je dečak upao u vodu.

Cela Mačva je teško podnela što su se obistinile najcrnje slutnje. Tokom četiri dana, koliko se za dečakom tragalo, uz neizvesnost i strah od najgoreg mnogi, a naročito porodica, gajila je nadu da će se dečak kući vratiti živ.

Dečak N.N., koji se utopio završio je drugi razred osnovne škole. Rodio se kao drugo dete u porodici, koja je imala četvoro dece, dva dečaka i dve devojčice.

Izvor: Kurir/Telegraf

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here