Home Vesti Lokalne vesti Šabački vaterpolisti u Palermu biju bitku za četvrtfinale Kupa Evrope

Šabački vaterpolisti u Palermu biju bitku za četvrtfinale Kupa Evrope

0
Šabački vaterpolisti u Palermu biju bitku za četvrtfinale Kupa Evrope

Poznat je sastav grupa drugog kruga Evro kupa za vaterpoliste gde je svoje mesto tokom vikenda obezbedio i Vateprolo klub „Šabac“. Šapčani već sutra putuju u Palermo gde ih od petka do nedelje očekuje borba za plasman u četvrtfinale drugog po snazi evropskog takmičenja.

Borbu za jednu od prve dve pozicije vodiće sa domaćim Palermom, budimpeštanski BVSC i francuskim Strazburom. Predviđen je ligaški sistem, tri kola, gde dva najbolja tima prolaze u četvrtfinale, a tamo im se pridružuju četiri ekipe koje nisu uspele da pređu poslednji kvalifikacioni ciklus za Ligu šampiona.

Palermo i mađarski predstavnik su imali maksimalan učinak u prvom kvalifikacionom ciklusu. BVSC je i prvi favorit grupe koji u timu ima i reprezentativce Mađarske. Oni su i najiskusniji u grupi. Strazbur je poput Šapca sa druge pozicije izborio plasman u sledeću rundu.

-Uspeli smo da uradimo nešto veliko sa svega 11 igrača, ali je tempo nemilosrdan. Još se sabiraju utisci iz Utrehta, a već moramo da se fokusiramo na Palermo. Rivale postepeno upoznajem. Mađari su igrali u Novom Sadu i tu snimke imam, sledi analiza i drugih rivala i putujemo bez presije, ali sa željom da osvojimo jednu od prve dve pozicije, tu nema dileme – ističe trener Anto Vasović.

U utorak će biti poznato ko putuje u Italiju, sledi testiranje svih igrača, među njima i šest koji su izostali usled Kovida iz aviona za Holandiju.

-Nemam iluziju da igrači koji su pauzirali sa treningom dve nedelje mogu spremni dočekati utakmice, ali se nadam da ćemo imati više igrača kao opciju rotacije, jer je tempo izuzetno jak, a umor igra bitnu ulogu u određivanju pobednika – dodaje Vasović.

Autor: Glas Podrinja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here