Šabački buvljak jedno je od najposećenijih mesta u gradu od utorka do nedelje. Udarnim danima – utorkom, petkom i nedeljom, na buvlju pijacu dođe i po nekoliko hiljada ljudi i niko se ne vrati praznih ruku.

Zvalo se pijaca, buvljak ili kao u Šapcu “bandera”, mesto je na kojem se uvek može naći sve: polovna garderoba najviše privlači žene, dok se muškarci okupljaju oko tezgi sa tehničkom robom i alatom. Bilo da je u pitanju haljina ili recimo, bicikl, sve je, bar prema uveravanju prodavaca – original!

Najveću pažnju privlače mesta sa nabacanim hrpama odeće, a da bi se došlo do željenog komada, mora malo i da se pomuči i dobro “zaroni”. Nešto je lakša varijanta ako se krene u potragu za parom patika ili delovima za tehničku robu, a ovde može da se pazari veš i usisivač, zavese i lampe, udžbenici, lektira, knjige..

Retko ko se sa “bandere” vrati bez bar jedne kese u ruci. I retko ko se na šabački buvljak ne vrati ponovo,po još neki komad „markirane” polovne robe iz Austrije i Nemačke za male pare.

Autor: Slavica Gajić

Izvor: sabackilist.rs

Foto: Slavica Gajić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име