Šabačka Komunalna policija tokom vikenda prekinula je korona žurku na kojoj je, prema procenama ove službe, bilo između 60 i 70 mladih. Protiv vlasnika biće pokrenut prekršajni postupak.

Komunalna policija dobila je dojavu da se u vikendici obrasloj šumom, dvadesetak kilometara od Šapca, u vreme zabrane okupljanja, organizuje žurka.

Iako nisu imali preciznu lokaciju, tragali su dok nisu pronašli kuću okruženu rastinjem, odakle je dopirala muzika.

„Kada smo se mi pojavili, njihov komentar je bio: ‘Kako ste nas pronašli kad smo se baš dobro sakrili'“, priča Borko Jekić, načelnik Komunalne milicije i dodaje da su u ovakvim situacijama dojave građana dragocene.

On napominje da ima onih koji javljaju komunalnoj miliciji i da podržavaju njihove akcije.

„U trenutku upada zatečeno je 31 lice, ali prema našim informacijama tu je bilo i do 70 mladih pre nego što smo se mi pojavili. Vlasnik vikendice gde je žurka otkrivena preuzeo je odgovornost i protiv njega biće pokrenut prekršajni postupak. Sud će odlučiti koja će kazna biti, ali se ona kreće u rasponu od 50 pa do 150 hiljada dinara“, ističe Borko Jekić.

Prošle nedelje otkrili su okupljen veći broj ljudi takođe u prigradskom naselju, a pre petnaestak dana prekinuli su korona žurku sa 20 maloletnika, koji su u kafić ulazili uz pomoć šifrovane poruke. I pored stalnih kontrola i drakonskih kazni, praksa kršenja mera se nastavlja.

„U toku poslednja četiri dana mi smo prekontrolisali 886 objekata i uručili smo čak 16 prekršajnih naloga. Reč je o seoskom području gde se uglavnom organizuju žurke, dok smo u gradu imali dva sportska objekta gde je organizovan mali fudbal, a bilo je i kladionica koje su kršile naredbu o radnim vremenu“, zaključuje Jekić.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име