Opšta bolnica „Dr Laza K. Lazarević“ Šabac, Gradska uprava Šapca i građevinska kompanija „Set“ danas su u Gradskoj kući potpisali Ugovor o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju zgrade Opšte bolnice. Projektom će biti obuhvaćen i Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ i dve zdravstvene ustanove u budućnosti će činiti objedinjeni zdravstveni centar.

-Ušli smo u program Vlade Republike Srbije za obnovu i dogradnju objekata od javnog značaja iz sfere zdravstva, socijalne zaštite i prosvete. Čekali smo da dođe ovaj momenat. Gradska vlast u prethodnom periodu nije imala dovoljno sluha, ali nikada nije kasno. Promenom gradske vlasti uspeli smo da brzo i efikasno odradimo javni poziv za ponuđača za izradu projektne dokumentacije. Došao je dan kada je ugovor potpisan i krećemo u intenzivne radove. Čeka nas intenzivan posao, a sve u cilju unapređenja zdravstvene zaštite, rekao je dr Slobodan Popović.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić ocenio je ovaj dan jednim od najlepših od kada se nalazi na ovoj funkciji.

-Ovo je veliki dan za grad Šabac i šabačko zdravstvo. Mi smo u budžetu predvideli 50 miliona za ovaj projekat, raspisali javnu nabavku i šabačka firma „Set“, na čelu nekoliko privrednika koji su imali zajedničku ponudu, bila je najpovoljnija i dobila posao. Šabac je zaslužio jedan moderan zdravstveni centar kakav će u budućnosti i imati. Ovo je trebalo da se desi mnogo ranije. Žao mi je što nisu iskorišćene šanse u prethodnom periodu. Ono što je do nas mi radimo profesionalno. Dokazujemo da saradnjom sa svojom državom, sa Vladom Republike Srbije, Kancelarijom za javna ulaganja možemo da sustignemo druge lokalne samouprave koje su u velikoj prednosti. Poštovaće se evropski standardi, uzećemo najbolja iskustva iz okruženja, gledaćemo potrebe zaposlenih i napraviti moderan zdravstveni centar koji će služiti građanima čitavog Mačvanskog okruga, rekao je gradonačelnik Pajić.

Autor: Glas Podrinja/Grad Šabac

Foto: Grad Šabac

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.