Tačno dve nedelje od prethodnog pomora ribe u Cerskom obodnom kanalu u Šapcu u delu koji se nalazi neposredno pre ulivanja u Savu došlo je do ponovnog uginuća ribe. I ovaj put smo prijavu sa video snimkom i fotografijama prosledili ekološkoj i vodnoj inspekciji.

Izveštaja o prethodnom pomoru ribe još uvek nema. Stiglo je samo obaveštenje inspekcije za zaštitu životne sredine da je izvršen vanredni terenski inspekcijski nadzor nad industrijskim postrojenjima koja se nalaze u Istočnoj radnoj zoni u blizini kanalizacionog izliva odakle je stigla otpadna voda za koju se sumnja da je izazvala ekološki akcident i da se čekaju rezultati završnih analiza otpadnih voda koje treba da daju odgovor ko je odgovoran za ovo trovanje – navodi se u zvaničnoj objavi Evropske Zelene partije.

Video prilog pogledajte u nastavku👇

PONOVNO UGINUĆE RIBE U CERSKOM OBODNOM KANALU U ŠAPCU

PONOVNO UGINUĆE RIBE U CERSKOM OBODNOM KANALU U ŠAPCUTačno dve nedelje od prethodnog pomora ribe u Cerskom obodnom kanalu u Šapcu u delu koji se nalazi neposredno pre ulivanja u Savu došlo je do ponovnog uginuća ribe. I ovaj put smo prijavu sa video snimkom i fotografijama prosledili ekološkoj i vodnoj inspekciji. A izveštaja o prethodnom pomoru ribe još uvek nema. Stiglo je samo obaveštenje inspekcije za zaštitu životne sredine da je izvršen vanredni terenski inspekcijski nadzor nad industrijskim postrojenjima koja se nalaze u Istočnoj radnoj zoni u blizini kanalizacionog izliva odakle je stigla otpadna voda za koju se sumnja da je izazvala ekološki akcident i da se čekaju rezultati završnih analiza otpadnih voda koje treba da daju odgovor ko je odgovoran za ovo trovanje.

Posted by Evropska Zelena Partija on Tuesday, June 1, 2021

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име