Prvi čovek Šapca, gradonačelnik Aleksandar Pajić danas se sastao sa predsednikom Skupštine grada Nemankom Pajićem verifikovao je projekat o unapređenju znanja nezaposlenih građana.

Sa predsednikom Skupštine grada Šapca Nemanjom Pajićem, potpisao sam ugovor o projektu ,,Zajedno u obrazovanje za zapošljivost i zapošljavanje”, iz programa IPA II prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine, čija je vrednost 166.000 evra. Reč je o projektu koji finansira Evropska unija, i koji je odobren od strane Ministarstva finansija Republike Srbije – istakao je Aleksandar Pajić.

Ovaj projekat je odgovor Saveta za zapošljavanje i svih nas koji radimo u interesu Grada Šapca. Želimo da napravimo mogućnost neformalnog obrazovanja, odnosno uticaja na sve naše nezaposlene sugrađane koji žele da preko obuka u Trening centru i kompanijama koje su zainteresovane za to, steknu akreditovane sertifikate. Obuke su usmerene na deficitarna zanimanja za koje postoji potreba na tržištu rada. To su zanatski radovi u građevinarstvu, upravljanje viljuškarima i različiti vidovi zavarivanja. Trudimo se da našim sugrađanima omogućimo brži dolazak do posla, ne samo dovođenjem investitora u Grad Šabac, nego i kroz obuke gde će moći da steknu sertifikovana znanja i tako odgovore na potrebe tržišta – dodao je gradonačelnik.

Nastavićemo sa podrškom projektima Evropske unije, a koji pružaju mogućnost da Grad Šabac dobije nepovratna sredstva kako bi unapredio svoj, kako obrazovni, tako i privredni sistem – izjavio je gradonačelnik Šapca.

Са председником Скупштине града Шапца Немањом Пајићем, потписао сам уговор о пројекту ,,Заједно у образовање за…

Posted by Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić on Tuesday, April 13, 2021

Autor: Redakcija MZR

Izvor: sabac.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име