Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, obišao je danas radove na zameni podova starih 60 godina u Osnovnoj školi „Laza K. Lazarević“, koja spremno dočekuje početak školske godine.

– Finansijskim planom grada za ovu godinu za zamenu dotrajalih podova u 15 učionica Osnovne škole „Laza K. Lazarević u Šapcu opredelili smo sredstva u visini od četiri miliona dinara. Uvereni smo da sticanje znanja u 21 veku mora biti na najvišem nivou. To u ovoj školi sa oko 1.300 učenika zaslužuju, posebno gledajući njihova brojna priznanja osvojena na raznim takmičenjima. Obrazovanje je temelj društva i kako bi se ostvarivali još bolji rezultati nužna su i ulaganja, što grad i čini, poručio je gradonačelnik Pajić.Shodno njegovim rečima juče su počeli radovi u isturenom odeljenju ove škole u Grušiću na instalaciji nove kotlarnice i kompletnog sistema centralnog grejanja na pelet, vredni 900.000 dinara. Grad je opredelio sredstva prema poslednjem rebalabsu.

Direktor Osnovne škole „Laza K. Lazarević“, Milan Blagojević, tvrdi da je sve spremno za početak školske godine, naravno imajući u vidu brojna infrastrukturna ulaganja u čemu im je Grad dosta pomogao, naglasio je Blagojević, zahvaljujući se gradonačelniku.
– Tako imamo nove podove u 12 učionica u Šapcu i tri u isturenim odeljenjima. Ukupno se radi o 850 kvadratnih metara prostora. Raduje me što će čas trajati kod nas 45 minuta, a ukupno smo upisali 186 prvaka, dodao je Blagojević, naglašavajući da spremno dočekuju početak školske godine.

Autor: Lj.Đ.

Foto: Grad Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име