Home Društvo Šabac: Održan protest naprednjaka, rukovodstvo iz Bogatića dalo podršku borbi protiv batinaša

Šabac: Održan protest naprednjaka, rukovodstvo iz Bogatića dalo podršku borbi protiv batinaša

0
Šabac: Održan protest naprednjaka, rukovodstvo iz Bogatića dalo podršku borbi protiv batinaša

Demonstracije u Šapcu: Na fotografiji predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović i njegov zamenik Teodor Teodorović

Srpska napredna stranka (SNS) održala je popodne ispred tužilaštva u Šapcu protestni skup sa koga je zatražena pravda za njihovog člana Dušana Prokića, koji je u subotu bio na bageru koji je pokušao da probije blokadu na mostu preko Save, i procesuiranje svih koji su učestvovali u prebijanju na mostu. Na fotografiji vidimo i čelne ljude opštine Bogatić koji su svojim prisustvom podržali borbu protiv nasilja i batinaša.

Zatražena je i sloboda kretanja za sve građane, jer će, kako je upozoreno, naprednjaci uzeti pravdu u svoje ruke.

Poslanik SNS u Skupštini Srbije Boban Birmančević rekao je da je Prokić sa svojim saborcem išao na obeležavanje 13. godišnjice partije u Beograd, kad je napadnut i da zato oni koji su to organizovali moraju odgovarati u skladu sa zakonom.

Posle 20 godina oslobodili smo Šabac i nikad više nećemo nikom dozvoliti da blokira grad, upozorio je Birmančević, koji je izneo niz optužbi na račun bivšeg gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, Dragana Đilasa i Dušana Petrović, a istovremeno je pohvalio lidera SNS Aleksandra Vučića, naglašavajući da se niko nikad u istoriji Srbije nije borio kao on.

Kako je istakao, za 13 godina postojanja SNS niko od njenih članova nije nikog napao, jer su sve „porodični ljudi koji misle na budućnost svoje dece“.

Tražimo da oni koji su se drznuli da napadnu ljude, ni krive ni dužne, koji su krenuli svojim putem, odgovaraju. Oni koji su organizatori moraju da odgovaraju u skladu sa zakonom, rekao je Birmančević.

Autor: Redakcija MZR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here