Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić održao je sastanak sa direktorima javnih preduzeća ,,Vodovod-Šabac” i ,,Infrastruktura Šabac” Jovanom Vranešom i Milicom Pavlović, i njihovim saradnicima. Tema sastanka bila je projekat “Čista Srbija” koji je u vezi sa izgradnjom kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda.

Projekat kojim je predviđena izgradnja kanalizacione mreže u gradu, prigradskim naseljima i selima na teritoriji grada Šapca finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Buduće lokacije za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda predviđene su u Drenovcu, Slepčeviću, Lipolistu i Prnjavoru.

– Jedan od načina očuvanja prirodnih resursa i zaštite vodotokova je i prečišćavanje otpadnih voda. Ovaj projekat je izuzetno značajan za naš grad. Godinama nismo imali rešenje za ovaj veliki problem. Svi znamo koliko je bitna zaštita životne sredine i postojanje kanalizacione mreže kako u gradu, tako i u selu. Projektom “Čista Srbija” otpadne vode će prvobitno biti prerađene u postrojenju i takve vraćene u životnu sredinu. Mi ćemo uvek biti partner sa svojom državom, i mislićemo kako na naše ljude u gradu, tako i na sve stanovnike sela – rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Izvor: Grad Šabac

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име