Novak Đoković je porazio Matea Beretinija u četvrtfinalu Rolan Garosa u četiri seta, rezultatom 6:3, 6:2, 6:7, 7:5.

Iako nije Italijanu dozvolio nijedan brejk u meču, Đoković se kroz ovaj duel nije prošetao. Beretini se nije predavao niti jednog momenta, igralo se snažno sa obe strane u praktično svakom poenu, ali Novak je jednostavno bio bolji teniser na terenu.

Po jedan brejk nakon spasenih brejk lopti u prva dva seta doneo je Novaku sigurnu prednost. U trećem setu je borba samo pojačana, Beretini apsolutno nije želeo da se povuče ni za milimetar i dobili smo tajbrejk u ovom delu meča.

Snažni i sigurni servisi kakve su imala oba igrača tokom celog meča obeležili su i tajbrejk, a dobili smo i nekoliko fantastičnih poena. Po dva mini brejka dodatno su začinila uživanje navijačima na stadionu, ali i svima koji su pratili duel, ali je Beretini uz malu pomoć Đokovića prvi došao do set lopte. Imao je Novak 5:4 i dva servisa, ali je izgubio oba ta poena, a Beretini je uspeo da uvede meč u četvrti set.

U četvrtom setu slična slika kao na početku prvog. Beretini je lagodnije osvajao svoje gemove, zadavao Novaku muke, ali u prvih pet gemova brejka nije bilo.

Meč je u jednom trenutku prekinut kod rezultata 3:2 za Novaka, a publika je negodovala na odluku organizatora, da se nakon 23h isprazne tribine. Pauza je potrajala nešto duže od 15 minuta jer su neki od navijača odbijali da odu, pa su igrači pre nastavka meča morali ponovo da se zagreju.

Autor: Maja Todić

Izvor: Sportklub

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име