Republički hidrometeorološki zavod angažovao je Mirka Borovića, šezdesetogodišnjaka sa reumom, i tako pojačao svoj stručni tim.

U RHMZ očekuju da će ovaj potez osigurati tačnije predviđanje promene vremenskih prilika.

– Decenijama smo gradili ugled naše institucije. Uvek smo bili u službi građana i činili sve kako bismo im obezbedili najtačniju vremensku prognozu. Vreme je da unapredimo postojeću metodologiju i našu uslugu podignemo na viši nivo. Mirko Borović je dokazani stručnjak, godinama pati od reume i zahvaljujući njoj nepogrešivo predviđa pad temperature. Očekujemo da će on pružiti veliki doprinos našem radu i pomoći da konkurenciju ostavimo daleko iza sebe – kaže Radiša Janković iz RHMZ-a.

Ugovor je potpisan na godinu dana, a Borović se obavezao da će RHMZ svakodnevno izveštavati o intenzitetu svoje kostobolje i da u tom periodu neće odlaziti u banje koje bi mogle da utiču na njegovo zdravstveno stanje.

On priznaje da je ovo novi izazov za njega, ali veruje da će u potpunosti odgovoriti zahtevima novog poslodavca.

– Svaku promenu vremena osetim u svojim kostima bar dan unapred. Čim počne da me žiga u krstima znam da će da zahladni. Drago mi je što je RHMZ prepoznao moje kvalitete i pružio mi šansu da se dokažem na pravi način – skromno je zaključio Borović, koji je iskoristio priliku i zamolio nove kolege da ga ne cimaju svaki čas sa pitanjem “Kad će osveženje”.

Autor: Bojan Savić

Izvor: njuz.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име