Seniorska muška 3×3 reprezentacija jutros je krenula put Japana gde će pre učešća na Olimpijskim igrama imati svoj pripremni i aklimatizacioni kamp u gradu Karacu (Saga prefektura). Posle više od tri meseca priprema, 3×3 reprezentacija je došla do poslednjeg stepenika u svom trenažnom procesu koji će biti završen u Japanu.
Reprezentacija će za Tokio stići preko Pariza, ali ih i po dolasku u Tokio očekuje još jedan let za Fukuoku – odakle će autobusom putovati za Karacu.

Za Japan su krenuli sledeći igrači: Dejan Majstorović, Marko Savić, Stefan Kojić, Mihailo Vasić i Aleksandar Ratkov. Dušan Domović-Bulut će se ekipi pridružiti do petka iz privatnih razloga. Stručni štab koji brine o ekipi je u sastavu: Marko Ždero i Danilo Lukić – treneri, Dušan Sajić – fizioterapeut reprezentacije, i Goran Vojkić – selektor reprezentacije.

3×3 reprezentacija Srbije će u Karacuu biti od 13. do 20. jula (do samog ulaska u Olimpijsko selo), a tokom navedenog perioda će odigrati i trening utakmice protiv reprezentacije Japana (16. i 17. jula).

Podsećamo da 3×3 turnir na Olimpijskim igrama traje od 24-28. jula, a reprezentacija Srbije važi za glavnog kandidata za osvajanje najvišeg odličja.

Verujemo da će momci osvojiti zlato, a naš Stefan doneti prvu Olimpijsku medalju u Bogatić. Do sada to nikom nije pošlo za rukom.

Za kraj ćemo navesti da je Stefan prve dodire sa košarkaškom loptom imao na poligonu osnovne škole u Bogatiću, gde je svakog dana dolazio zajedno sa ocem Aleksandrom, koji je sa svojim drugovima igrao basket. Pre dvadeset i više godina, na poligonu u Bogatiću igrao se kvalitentan basket. Stefan ga je zavoleo, počeo vredno raditi od malih nogu i dogurao do Olimpijade. Za vredne i uporne nebo je granica!

Srećno!

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име