Milena Gvozdenović Foto: Privatna arhiva

Prevarene smo i očajne jer nam direktor firme „Đurić Trend“ d.o.o nije isplatio ni zarade, ni doprinose, kažu za Nova.rs radnice ove firme koje su bile zaposlene u buticima u Čačku i Šapcu.

Prema rečima Milene Gvozdenović, vlasnik preduzeća, čije je poslovno sedište u Jagodini, duguje joj 50 hiljada neto zarade.

“Takođe, nisu mi uplaćeni ni doprinosi. Bila sam uposlena šest meseci, a obaveze za PIO nisu izmirene za pet”, navela je ona.

Gvozdenović tvrdi da je Nedeljko Đurić prevarant koji stalno otvara i zatvara radnje, duguje dobavljačima i zakupodavcima, ali i sumnja da za sve to postoji politička pozadina.

“Ne mogu to sa sigurnošću da kažem, niti želim da ga optužim u tom smislu, ali nije normalno to što radi radnicima”, priča ona za naš portal.

Prema njenim rečima, bilo je tu, dok je radila, i uznemiravanja putem telefona, budući da ju je tokom dana više puta zvao. Gvozdenović kaže da u njegovim radnjama postoji, pored video, i tonski nadzor što po zakonu nije dozvoljeno. Zbog svega toga se obratila inspekciji rada u Čačku. U ovoj službi kažu za naš portal da će preduzeti korake protiv Đurića u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima. Ali tu priči nije kraj.

tudors, prevara
Foto: Privatna arhiva

Sličnu sudbinu je doživela i Kristina Kostić koja je bila zaposlena u trgovinskom objektu u Šapcu.

“Živim kao podstanar, otplaćujem kredit i majka sam deteta od dve i po godine. Zbog neoverene knjižice lečila sam se sama kod kuće, jer nisam imala novca da odem u neku privatnu ordinaciju. Upala sam u depresiju, jedva me je suprug smirio” navela je naša sagovornica iz Šapca.

Sa druge strane, vlasnik preduzeća Nedeljko Đurić kaže da to što one tvrde nije istina što će on potkrepiti činjenicama, jer sprema tužbu protiv njih.

“Teška je situacija, ali smo isplatili sve u skladu sa zakonom”, rekao je on za Nova.rs. Međutim, kako je istakao, firma se nalazi u procesu reprograma pa nisu isplaćeni drugi porezi. Na naše ponovljeno pitanje kako su plaćene plate, ako je preduzeće u blokadi, ponavlja da je nepravda samo njemu učinjena.

“Problem je nastao jer je radnici u Čačku plata kasnila jedan dan u decembru. Tu radnju ću da zatvorim, a one su nam uništile ugled. Zaposlenoj u Šapcu je zarada kasnila sva dana, zbog čega je ona dala momentalni otkaz”, izjavio je Đurić i dodao da joj je dete bilo bolesno, ali nije dobila bolovanje. Zbog čega, nije znao da precizno odgovori.

“Ja se bavim maloprodajom, kasnio sam i sa kirijama i sa platama, sa doprinosima, a na kraju sam svima loš. To je nepravda koja me ubila, situacija sa koronom me ubija, čak sam ih isplaćivao iz svog džepa misleći da je kraj ovoj pošasti” , tvrdi Đurić.

Radnja u Čačku sada radi jednu smenu, u martu je pazarila 33.000 dinara i zato ćemo je zatvoriti, kazao je on. Verovao je da sa malim kapitalom zarađenim u inostranstvu može da zaradi u Srbiji, ali epidemija kovida 19 je učinila svoje.

Inače, kompanija Đurić Trend iz Jagodine čiji je direktor Nedeljko Đurić nije nosilac franšize brenda “Tudors” već je samo jedan od mnogobrojnih veleprodajnih kupaca, a radnice zaposlene u kompaniji Đurić Trend nemaju nikakve veze sa brendom “Tudors” niti su radnice Tudorsa kako je prvobitno navedeno u tekstu.

Kako je za Nova.rs kazao Bojan Mitić iz kompanije Tudors, kompanija Đurić Trend pored “Tudorsa” u svojim radnjama prodaje i razne druge brendove, sa nosiocem franšize za Srbije, sa firmom BJN ima ugovor o veleprodaji.

Čuveni brend košulja TUDORS u Srbiji posluje skoro 10 godina i ima maloprodajnu mrežu od 20 prodavnica, uz veliki broj korner šopova, kakvi su i radnje “Đuric Trenda”. TUDORS je internacionalni brend sa preko 180 prodavnica u 18 zemalja.

Autor: Ljubica Sokić

Izvor: Nova S

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име