Sednica Kriznog štaba na kojoj će se raspravljati o mogućem uvođenju novih mera za sprečavanje daljeg širenja epidemije korone najverovatnije će biti održana u ponedeljak ili utorak! Ovu informaciju, koju već danima čeka cela Srbija, saznali smo tamo gde smo se najmanje nadali – u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika povodom sastanka sa ministrom prosvete Brankom Ružićem o početku školske godine.

Na ovom sastanku je, kako je navedeno, dogovoreno da se ide na to da školska godina počne u redovnim uslovima, ali je navedeno da je ministarstvo pripremilo više modela nastave. Kako je saopšteno, konačna odluka zavisiće „od odluke Kriznog štaba koji će biti održan u ponedeljak ili utorak“.

– Ministar je izneo stav da se zalaže da školska godina počne normalno i da časovi traju 45 minuta. Po njegovim rečima ministarstvo je spremilo više modela nastave koji će biti primenjivani u zavisnosti od epidemiološke situacije. Prosvetni sistem će biti decentralizovan a model, koji će se primenjivati će zavisiti od stanja u jedinici lokalne samouprave i samoj školi. Domovi učenika će raditi punim kapacitetom. Konačna odluka će zavisiti od odluke Kriznog štaba koji će biti održan u ponedeljak ili utorak.

Posle toga se razgovaralo o aktuelnim problemima kao što su rad Komisije za tumačenje PKU, rad Radne grupe za praćenje angažovanja zaposlenih, rad na izmenama i dopunama PKU, plaćanje odeljenjskih starešina za vreme zimskog i prolećnog raspusta… Od strane predstavnika MPNTR najavljene su izmene i dopune ZOSOV – a i određenog broja pravilnika, piše u saopštenju USPR.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име