Home Projekti Bogatić Proizvodi Danijele Gačić bez konkurencije u Mačvi

Proizvodi Danijele Gačić bez konkurencije u Mačvi

0
Proizvodi Danijele Gačić bez konkurencije u Mačvi

Dok niz lulu stare pecare lagano otiču poslednje kapljice rakije koju ove godine peku u “Gačića magazi” u Bogatiću, Zoran, malo kroz šalu, a malo više kroz zbilju kaže da ničeg ovog ne bi bilo da nije njegove Danijele. Ipak ona nosi najveći teret posla koji su sasvim slučajno počeli da rade. I opstaju već devetu godinu, svake godine dopunjujući asortiman proizvodima koji su sve traženiji, jer je sve više domaćica koje žele da svojim ukućanima obezbede kvalitetnu I ukusnu zimnicu, ali u nedostatku vremena ne mogu da je spreme. A I sve je manje onih koje su vične u toj raboti. Zato je tu Danijela, vredna žena koja svoj posao radi sa zadovoljstvom, ističući nesebičnu pomoć svekrve Milosave, koja joj je kao majka.

Danijela i Zoran

“U Mačvi vam je tako. Ili svekrva voli snajku ili nikako ne mogu zajedno. Kod nas je slučaj da se moja majka Milosava bolje slaže sa Danijelom nego sa mnom. I Bogu hvala da je tako, jer kuću i nosi žena. U mom slučaju dve žene”, ponosno kaže Zoran, koji svojim damama pomaže u poslovima onda kada je potrebno i tako u razgovor uvodi suprugu koja po malo stidljivo, uz osmeh, prihvata Zoranovu šalu i nastavlja da nam priča svoju životnu priču.
Danijela i Zoran su mladi počeli da žive zajedno. Oboje su imali svega dvadesetak godina. Zahvaljujući ljubavi, poštovanju I slozi, ove godine su proslavili 28 godina braka. Srećniji su nego ikad. Rado se prisećaju tog dana kada je blagoslov njihovom braku dao Njegovo preosveštensvo vladika Lavrentije. S verom u Boga nastavili su kroz život I nagrada za to sada stiže.

“Ja sam se uspešno izborila za ravnopravnost. Zato kad se peče rakija ja cepam drva I ložim vatru, proveravam kominu. Ko mi je kriv? Ali i Zoki pomaže kada treba mešati ajvar. To nije podela na muško – ženske poslove, već zajednica. Ključ opstanka je u tome da pomažemo jedno drugom”, kaže Danijela, aludirajući na to da joj nijedan posao nije težak.
To je, ujedno i ključ opstanka ovako dugog i skladnog braka iz kog su izrodili ćerku koja im je podarila troje unučadi. Iako je ulogu preduzetnice preuzela relativno skoro, mnogo više uživa u ulozi bake, pa ne krije da bi volela da ćerka jednog dana preuzme posao. Do tada, Danijela će da pravi sve ono u čemu uživaju njene mušterije, kojih ima širom Srbije: slatka, likere, ajvar, paprika na razne načine, turšija…

“Ove godine sam proizvela oko 4000 tegli najrazličitijih slatkih, kiselih I slanih proizvoda. Čak devedeset proizvoda imamo u asortimanu. Svake godine dodamo nešto novo. Održavamo kvalitet I postali smo prepoznatljivi”, kaže ona prisećajući se početaka. Tada su samo proizvodili za svoje potrebe, a sada su proizvodi iz njihove magaze dostupni svima koji cene kvalitet. Sve je počelo 2013. godine, na jednom događaju u Šapcu.
“Pojavili smo se na Danima rakije u Šapcu. To je tad bila nova manifestacija. Dali smo uzorak rakije na takmičenje i osvojili smo nagradu. Naša rakija je pobedila. To nam je dalo vetar u leđa da počnemo da se ozbiljno bavimo proizvodnjom rakije i drugih proizvoda. Malo po malo smo širili paletu proizvoda”, dodaje ona.

Dani rakije su bili prva manifestacija. Dobar glas daleko se čuje, pa se tako o proizvodima “Gačića magaze” proneo dobar glas širom Srbije I susedne Republike Srpske. Nema događaja na koji nisu pozvani i na koji se nisu odazvali. Stekli su i prijatelje i mušterije širom Srbije, a ako je verovati onom da čovek vredi onoliko koliko prijatelja ima, onda je dovoljno reći da su Gačići bogati ljudi.
Proizvodnju za ovu godinu polako privode kraju. Veseli, kao i njihova vesela mašina u kojoj proizvode rakiju. Na tešku godinu se ne žale, ali priželjkuju da sledeća bude još bolja. Sudeći po interesovanju za njihove proizvode, nema razloga da ne bude tako.

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Bogatić. Stavovi izneti u podržanom medijskom sadržaju nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Autor: Redakcija МZR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here