Čuveni televizijski voditelj Minja Subota, koji je u subotu hitno prevezen u bolnicu, preminuo je u svojoj 82. godini.

Subota je bio smešten na Odeljenje pulmologije zbog bolesti sa kojom se borio već duže vreme.

Minja Subota je bio kompozitor, zabavljač, muzičar, fotograf i diplomirani inženjer elektrotehnike.

Dugo je radio kao voditelj i autor dečije TV serije „Muzički tobogan“.

Radio je kao autor i voditelj i na drugim uspješnim serijama kao što su: „Od glave do pete“; „Igre bez granica“; „Željoteka“; „Sve igračke sveta“; „Muzički balon“; „Nedeljno popodne“; „Zvezdana žurka“; „Dete je čovek važan“.

Komponovao je mnoge pesme na stihove istaknutih pjesnika kao što su: „Razbole se lisica“, „Deca su ukras sveta“, „Išli smo u Afriku“, „Rekao sam brezi i topoli“, „Telefonijada“, „Povrćijada“, „Kolo“ i tako dalje. Njegove pesme danas su popularne te su sastavni dio muzičkog obrazovanja učenika mlađeg školskog uzrasta.

Bio je predsednik Saveza estradnih umetnika Jugoslavije i Srbije. U muzičkim udruženjima radio je u upravnim odborima. Često je bio sastavni dio žirija u sklopu mnogobrojnih muzičkih dešavanja.

Bavio se i dobrotvornim radom. Počasni je građanin grada Kruševca sa titulom „Viteza od Čarapanije“, a sve zbog predanog rada sa djecom.

„Kako smo zabavljali Tita“ je naslov njegove objavljene knjige. Njegova supruga Branka Jeremić Subota je umrla 2018. godine. Iz njihovog braka rođen je sin Miloš.

Autor: Redakcija MZR

Foto: N.N.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име