Home Društvo Preko 600 uhapšenih i jedna preminula osoba na demonstracijama u Berlinu

Preko 600 uhapšenih i jedna preminula osoba na demonstracijama u Berlinu

0
Preko 600 uhapšenih i jedna preminula osoba na demonstracijama u Berlinu

Policija u Berlinu saopštila je danas da je 49-godišnji muškarac preminuo pošto su ga policajci priveli u nedelju tokom protesta. 

Građani su izašli na ulice kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog mera nemačke vlade namenjenih sprečavanju širenja koronavirusa.

Nemačka policija je navela da se muškarac žalio na trnjenje u ruci i grudima kada su policajci proveravali njegovu ličnu kartu u berlinskoj četvrti Mite, gde se hiljade demonstranata okupilo uprkos zvaničnoj zabrani demonstracija, prenosi agencija AP. Policajci su pružili prvu pomoć muškarcu sve dok nije stigla hitna pomoć i odvezli ga u bolnicu, gde je kasnije preminuo, saopštila je policija. Otvorena je rutinska istraga o smrti čoveka.

Tokom demonstracija, u kojima je došlo do izbijanja nasilja, privedeno je oko 600 ljudi, dok su demonstranti prkosili naređenju da se raziđu i pokušali da probiju policijske redove. Portparolka policije je izjavila da vlasti i dalje pokušavaju da utvrde koliko je demonstranata i policajaca povređeno tokom protesta u nedelju, koji su se održali i u širem području.
https://www.instagram.com/tv/CSCzPD5oI5K/?utm_medium=copy_link
https://www.instagram.com/tv/CSCqHhsA69J/?utm_medium=copy_link

Nemačka je ublažila mnoge mere koje su uvedene tokom vrhunca pandemije, ali neki zahtevi vezano za nošenje maski u zatvorenom prostoru i pokazivanje negativnih testova na kovid 19 ili potvrda o vakcinaciji još uvek su na snazi.

Autor: Tanjug/Redakcija MZR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here