Autor: Tanjug

Pedsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros sa Đorđem Joksimovićem, kome je troje maloletne dece oduzeto 2015. godine. Saslušao sam ga i zamolio da poštuje institucije Srbije, uveren da će te institucije uvek na najbolji način zaštititi prava i potrebe dece, napisao je Vučić posle sastanka.

Nakon što je izašao iz zgrade Predsedništva, Joksimović se sa ministarkom za rad, zapošaljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Kisić Tepavčević uputio najverovatnije u resorno ministrastvo.Izjava Đorđa Joksimović.

„Đorđe ima tri ćerke i već godinama se bori za roditeljstvo. Saslušao sam ga i zamolio da poštuje institucije Srbije, uveren da će te institucije uvek na najbolji način zaštititi prava i potrebe dece“, napisao je posle sastanka Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

Vučić je istakao da veruje u pravdu i da je uveren da će Lara, Beba i Maja biti srećne.

„Za Srbiju ne postoji ništa važnije od njene dece i njihove budućnosti“, naveo je Vučić, uz fotografiju sa sastanka sa Đorđem Joksimovićem. 

Đorđe je juče ujutro iz Kragujevca krenuo peške u Beograd, u nadi da će ga primiti predsednik Srbije i pomoći mu da reši šestogodišnji problem.

Na put dug 140 kilometara krenuo je u znak protesta jer mu, ni posle šest godina borbe, deca nisu vraćena.Aleksandar Vučić i Đorđe JoksimovićAleksandar Vučić i Đorđe Joksimović

Decu mu je oduzeo Centar za socijalni rad zbog, kako su tada naveli, naedekvatnih uslova za život.

On je u međuvremenu ispunio sve zahteve koje su tražili od njega, ali mu deca nisu vraćena.

Kako je jutros Đorđe rekao za Tanjug, od borbe neće odustati, a nada se da će njegov problem konačno biti rešen.

Potresna priča Đorđa Joksimovića bila je inspiracija i za film „Otac“, koji je početkom godine emitovan na RTS-u.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име