Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je da Srbija tokom drugog kvartala može da ostvari rast bruto domaćeg proizvoda od 11 odsto i dodao da je u prvom tromesečju ove godine ostvaren bolji rezultat nego što je planiran.

Vučić je tokom svečanosti na kojoj je obeležen početak radova na Fruškogorskom koridoru, saobraćajnici od Novog Sada do Rume, naveo da je za takve rezultate neophodno da se nastavi proces vakcinacije stanovništva protiv kovida-19 a da će, u suprotnom, država već od naredne nedelje biti prinuđena da uvodi nove mere zaključavanja.

„Mi smo u drugom kvartalu planirali plus deset odsto, zato što je niska baza, imali smo vanredno stanje u drugom kvartalu prošle godine, da bi mogli da dostignemo godišnji rast (BDP-a) od šest ili sedam odsto. Vakcinacija je važna da bismo preživeli“, naveo je Vučić.

On je dodao da će se imunizacija građana protiv kovida-19 još danas i sutra obavljati po pozivu, a da će nakon toga biti omogućena bez prethodnog zakazivanja.

Dodao je i da će vakcinacija omogućiti da ugostitelji od 8. maja počnu da rade sa slabijim zaštitnim merama, ali je naveo i da se trenutno toleriše kada rade mimo propisa, sa gostima u zatvorenom, osim ako u pitanju nisu veća okupljanja.

„Mislite da ne znamo da polovina (ugostitelja) radi, da (prekrivaju) prozore…? Morate da prekinete tamo gde je 200, 300, 500 ljudi“, rekao je Vučić.

Komentarišući poslednji tzv. non pejper o rešenju za pitanje Kosova, Vučić je ocenio da su svi unapred imali loš stav o predlozima u njemu, iako ga niko nije pročitao, „sem jednog penzionisanog diplomate“.

On je naveo da Srbija „nikada neće dobiti bolju ponudu“, ali da ipak ne bi mogla da prihvati samo zato što podrazumeva i međusobno priznanje Srbije i Kosova.

„Mi unapred znamo da je to loše, a sutra ćemo od države da tražimo svaki oblik podrške. Ljudi sve unapred znaju oko svega, makar ne pročitali ništa. Kažu da se Zajednica srpskih opština nigde ne spominje, a njoj je posvećeno celo (poglavlje)“, kazao je Vučić.

Autor: Beta

Вордпрес › Грешка

Постоји критична грешка на вашем веб месту.

Сазнајте више о отклањању грешака Вордпресу.