25. juna će se navršiti tačno godinu dana od datuma kada je naš sugrađanin Slobodan Ilkić na šalteru pisarnice opštine Bogatić u ime svojih školskih drugova predao zahtev za predlog promene naziva ulice u selu Banovo Polje, u kojem se uz obrazloženje navodi da po heroju sa Košara, Vodniku I klase Srđanu Stančetiću ulica u kojoj je živeo ponese naziv.

Zatim je prikupljeno preko 700 potpisa i podrška 63. Padobranske brigade da se inicijativa sprovede u delo. Na Preobraženje u leto 2020. godine na pisarnici opštine Bogatić ostavljen je zahtev sa svim prikupljenim potpisima i mejlom podrške 63. Padobranske brigade da Srđan dobije ulicu u Banovom polju.

Pored svega gorenavedenog, Slobodan Ilkić i Darko Petrović u više navrata su slali upite lokalnol samoupravi, da vide dokle se stiglo sa rešavanjem zahteva.

Na žalost, nikad niko od nadležnih nije odgovorio na upit.

Zatim je Ilkić pisao Predsedništvu Srbije, koje je odgovorilo, a šta u odgovoru piše pročitajte👇

Poslednja info: Predsednik Skupštine opštine Bogatić gospodin Siniša Puzić kazao je za naš portal da je u toku proces rešavanja predmeta, te da će biti ubrzo okončan.

Heroj Srđan nije zaslužio da ni nakon skoro 23 godine, koliko je prošlo od kada je život dao za Otadžbinu ulica u kojoj je živeo ne ponese njegovo ime.

Da li su i inicijatori iz 63.padobranske brigade, kada su predložili gradu Nišu da jedna ulica ponese Srđanovo ime morali da pišu Predsedništvu republike Srbije? Odavno u tom gradu postoji ulica Vodnika I klase Srđana Stančetića, a mi, njegovi zemljaci možemo samo biti ponosni na to.

Nama u Mačvi preostaje da čekamo, možda po nekima treba da nas je i sramota što po dvadeseti put pišemo o ovom slučaju….

Autor: Redakcija MZR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име