Foto: Printscreen

Na današnji dan, 25. marta 2006. godine preminuo je slavni glumac Danilo Lazović. Rođen je 25. novembra 1951. godine u Brodarevu na Limu, u Srbiji. Završio je gimnaziju u Priboju, a diplomirao glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1974.

Prvu značajniju ulogu ostvario je u televizijskoj seriji „Otpisani“ (1974). Njegove sigurno najprepoznatljivije uloge u bogatoj karijeri bili su kada je glumio lik Ščepana Šćekića u seriji „Srećni ljudi“, kao i Bogoljuba Gagić Čerčila u ostvarenju „Porodično blago“

Bio je jedan od najpopularnijih, ali i navoljenijih domaćih dramskih umetnika.

– Uvek se rado sećamo Danila Lazovića – rekao je za Telegraf Pop&Kulturu Dragan Gagi Jovanović, koji je sarađivao sa Danilom Lazovićem u seriji „Srećni ljudi“.

U jednom od svojih intervjua, Danilo je objasnio ko je, u stvari, bio Šćepan Šćekić.

– Lik Šćepana Šćekića zabava je na zadatu temu mog strica Dušana, svojevrsni omaž njemu. On to apsolutno zaslužuje jer je duhovitiji od mene i veći zabavljač od svega što sam prikazao na malom ekranu. To je više od mentaliteta. U liku Šćepana je dokaz da narod ima neodoljivu potrebu za zabavom – rekao je svojevremeno Lazović.

Loading video

Iako je glumio nekad likove koji voleli da piju alkohol, u privatnom životu Danilo Lazović je izbegavao kafane.

– On nije voleo kafane, a obožavao je da se šali. Imao je vrlo specifičan smisao za humor i dobru dušu – rekao je svojevremeno reditelj Siniša Pavić.

Danilo Lazović je bio porodičan čovek i dobar otac, što svedoče reči njegove ćerke Jelene u jednom intervjuu.

– Mislim da je to nešto najbolje što je tata mogao da uradi jer nas je sklonio s asfalta, pa su moja braća i sestra umesto da rastu čekajući lift, uživali u prirodi i zdravom detinjstvu… Moj otac je bio patrijarhalan i konzervativan, želeo je da od nas napravi dobre ljude. Vaspitavao nas je u duhu prave srpske porodice, gde se zna ko je ko i šta ko radi, kao i da je ljubav prema Bogu osnov svega – rekla je svojevremeo Jelena Lazović.

Izvor: Telegraf

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име